Články a reportáže

Andalusie obytňákem
Města

Andalusie obytňákem

Původní myšlenkou bylo zkombinovat o jarních prázdninách lyžování s poznáváním. Sierra Nevada je nejvyšším pohořím Pyrenejského poloostrova, vrchol Mulhacén dosahuje 3479 metrů. Sněžné hory s lyžařsky atraktivním názvem se nacházejí něco málo přes dvě hodiny cesty od Malagy, kam směřoval náš let z Prahy.

Záhadné klenoty Sierra de Gredos: Poznejte divočinu a přírodní poklady ve středním Španělsku
Města

Záhadné klenoty Sierra de Gredos: Poznejte divočinu a přírodní poklady ve středním Španělsku

Velkolepý sled jezer, soutěsek, roklí, hřebenů a útesů, panství horských koz. V nejjižnější části provincie Ávila, se jako těžká a neprostupná žulová stěna zvedá pohoří Sierra de Gredos. Centrální protáhlé pohoří ve středu Pyrenejského poloostrova odděluje povodí a náhorní plošiny řek Duero a Tag.

UNESCO památky Německa – 2. část
Města

UNESCO památky Německa – 2. část

V předchozím článku o německých UNESCO památkách jsme si představili 4 navržené trasy podle Germany Travel tak, aby si každý návštěvník Německa jednoduše vybral, jaká místa ho zajímají. Nyní si představíme zbylé 4 trasy, a podle těchto dvou článků, můžete projet všechny UNESCO památky v Německu bez většího plánování.

Za tajemstvím marocké kuchyně
Etnokuchyně a recepty

Za tajemstvím marocké kuchyně

Ochutnali jste někdy tažín, hariru, kuskus nebo marrákéšskou tandžíju? Marocká kuchyně je výjimečná – i proto se Maroko stalo vyhledávanou destinací všech možných gurmánů, gurmetů a světově proslulých kuchařských es, jako je třeba Gordon Ramsay nebo Jamie Oliver. Pojďme nahlédnout pod pokličku hliněných hrnců běžné marocké domácnosti.

Jeruzalémský syndrom
Co je dobré vědět o náboženstvích

Jeruzalémský syndrom

Jeruzalémský syndrom je charakterizován jako stav akutní psychotické poruchy člověka po příjezdu na nábožensky významná místa v Jeruzalémě. Jedinci, u nichž se syndrom rozvine, se v krajním případě identifikují s některou z velkých postav abrahamovských svatých Písem – podle dat jsou častými Ježíš Kristus, Jan Křtitel nebo Mojžíš – nebo je náhle uchvátí role proroka, potřeba kázat a obracet ostatní k víře.

Za šamany do Ekvádoru
Drogy v zemích světa

Za šamany do Ekvádoru

Vulkány, hory, vodopády, džungle, oceán i poušť. Oblasti plné lidského života, více či méně moderní, a o kousek dál místa takřka nedotčená civilizací. Ekvádor je maličkou zemí, ale nabízí nespočet možností. Člověk se může toulat v poušti, zdolávat pětitisícovky, objevovat džungli, plavat v oceánu anebo se jako my jen ztrácet v přírodě a učit se jejím kouzlům. A to nás baví!

Průvodce zeměmi

Aneb to nejlepší, co byste měli navštívit.