Recenze kanoistického pádla Galasport Disco Stick

Recenze kanoistického pádla Galasport Disco Stick

Během letošního jara se mě dostalo do ruky několik novinek od Galasportu a s potěšením jsem s nimi odjezdil letošní sezónu v Čechách a evropských řekách. S jednou z nich bych Vás rád v rámci několika řádků seznámil a podělil o poznatky nasbírané během pádlování s Disco Stickem.

Dodává: Galasport

www.galasport.com

Testoval: Eda Doskočil

Údaje výrobce:

List: Disco Stick Elite Carbon

Žerď: Carbon Aramid Slalom+ (ø 24<29mm)

Délka: 150 cm

Hmotnost: 730 g (komplet)

Délka listu: 50 cm

Šířka listu: 21 cm

Plocha listu: 805 cm2

Info cena: 4 590 Kč

Jak je u Galasportu zvyklostí je možné si pádlo objednat v několika variantách  dle potřeb a požadavků jezdce. K sezónnímu testu jsem vybral list v provedení Elite (karbon) a vyztuženou žerď SLALOM+ (karbon/aramid) s vlaminovanou ovalitou doplněnou o dřevěnou hlavičku.

Záběrová strana listu
Záběrová strana listu

Výrobce rozšířil touto novinkou svoji nábídku listů určených na divokou vodu a extrémní sjezdy v nejtěžšších podmínkách, což mnohé z Vás jistě potěší. Proti slalomovým listům je hned na první pohled vidět robustnější konstrukce odpovídající koncovému zaměření. Široké mírně se rozšiřující, ale ne moc vystouplé žebro na kontrové straně dává listu značnou pevnost a odolnost. Novinkou je nové „kování“ z materiálu Dynel zakončující list, které velmi dobře tlumí přímé nárazy do spodní hrany a ty tak nejsou přenášeny do jezdcových ramen. Kování je vytaženo cca do 10 cm na bocích listu, což ochrání pádlo od nárazů při sjezdech v mělčích vodách.

Detail opotřebení dynelové hrany
Detail opotřebení dynelové hrany

Po sezóně mohu říct, že se dynelové kování osvědčilo a to i po zásahu ostrého kovového předmětu na jarním Labíčku. Konec listu je sice lehce zploštělý, ale vrstvy karbonu drží pevně z obou stran. Jednostranný oděr rohu listu není zatím po jedné sezóně téměř znát. Ještě bych uvítal lépe provedené vyztužení listu pod krkem, kdy dochází k vetšímu namáhání při kontaktu listu s bortem lodě.

Prohlédněte si všechny fotografie z testování…

List je během dopředného záběru ve vodě stabilní a nikterak ve vodě neplave ani neujíždí, ale „štika“ to díky své konstrukci není.  Svým tvarem a menším předsazením ho určitě uvítají i méně siloví jezdci, kteří s ním vydrží pádlovat déle se stejnou intenzitou. Na začátku testu jsem si musel trochu zvyknout na nízko položené těžiště celého pádla v porovnání s Magnumem nebo Karasem v podobné konfiguraci. Na konci testu jsem si na rozdílně položené těžiště ani nevzpoměl a rozhodně to neovlivnilo výsledný celkový dobrý dojem z pádla a rád s ním budu pádlovat i v dalších sezónách.

Líbí se mi:

  • Dynelové kování
  • Robustní list

Mohlo být lepší:

  • Výztuž listu pod krkem

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: