Krásná Morava vás vezme na řeku Moravu

Krásná Morava vás vezme na řeku Moravu

Přijměte pozvání na řeku Moravu, jednu z posledních řek v naší vlasti, která ještě není přeplněná vodáky a společně s ní také pozvánku do krásného resortu nedalko centra města Olomouc.

Řeka Morava patří mezi poslední české řeky, které ještě nejsou přeplněné davy letních vodních turistů. Proč se na ni tedy nevydat, a když už se budete na Hané pohybovat, nespojit splutí řeky i s dalšími letními aktivitami? Ideálním místem pro takovou dovolenou může být Resort Krásná Morava v Olomouci.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Resort Krásná Morava leží v Olomouci na břehu Mlýnského potoka a pohodlně se z něj dostanete (pěšky za 10 minut) přímo do historického centra města, které stojí za návštěvu. Resort není jen útočištěm pro vodáky a půjčovnou lodí, ale nabízí toho mnohem víc, aby si vybral opravdu každý.

Krásné Moravě si můžete postavit stan nebo zaparkovat karavan, využít služeb restaurace pod střechou nebo pod širým nebem, ale třeba si jen opéct špekáček na ohni nebo ugrilovat flákotu. Je tady možné zapůjčit si koloběžky a další sportovní vybavení, případně využít některého ze sportovišt přímo v areálu – bazénu s aquazorbingem, lanové opičí dráhy, malé lezecké stěny, třímetrové zorbovací koule, lukostřelby, paintballového hřiště, plácku na petangue, pingpongového stolu, trampolíny, obřího pískoviště, fotbalových branek a dalších.

Velká restaurace

K dispozici je i půjčovna lodí, kterou můžete využít buď pro zapůjčení kánoe či raftu a prohlídce historického centra Olomouce z vody, nebo k zapůjčení lodí a delšímu vodáckému putování po řece Moravě. Ta je protkána po celém toku z Hanušovic do Olomouce řadou tzv. INLIFE pointů (celkem 10), na kterých můžete přenocovat, občerstvit se a samozřejmě půjčit si nebo vrátit vodáckou výbavu. Mezi INLIFE pointy je zajištěna doprava bagáže (zdarma), abyste své věci nemuseli tahat v lodích, a samozřejmě i doprava osob. Není tak problém vydat se na řeku Moravu na den, víkend nebo na týden, jak se vám to zrovna hodí. Personál půjčovny vám ochotně poradí s výběrem vhodného plavidla a výbavy a také doporučí ideální úsek podle vašich zkušeností a aktuálního vodního stavu.

Stáhněte si mapu řeky Moravy včetně všech INLIFE pointů!

Lukostřelba

INLIFE pointy provozuje Půjčovna lodí Morava – INLIFE, která je největší půjčovnou lodí na řece Moravě. K zapůjčení jsou tu plastové kánoe, rafty, nafukovací kánoe, kajaky a všechno vodácké vybavení, potřebné pro bezpečné vodačení. Pokud by vás voda zajímala víc, je možné objednat si vodácké kurzy nebo se přihlásit na letní příměstské tábory v Litovli, spojené s vodáckou školou.

Těšíme se na Vás letos na Hané.

Zkušenosti čtenářů

Kiwi

Inlife – Point? Strašný název. U nás se taková plocha nazývá kemp, nebo tábořiště. Ahoj.

Aleš
Kiwi:

Jj, zbytečné vytlačování češtiny mě vždycky mrzí. Manažer byl na zkušené za hranicemi a dovezl nám svět. A pochopitelně za In-Life službu si řekneš lepší peníz, než za obyčejný kemp či půjčovné…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: