Rokytka Grande a Rio Botičo – víkend pražských potoků se blíží

Rokytka Grande a Rio Botičo – víkend pražských potoků se blíží

Příští víkend je pro vodáky opravdu nabitý. Je těžké se rozhodnout, kam vyjet. Splutí Rokytky a Botiče je lákavé pro pražské vodáky, kteří to mají blízko, ale stojí za to i těm vzdálenějším.

Rokytka

S babím létem letos přichází další ročník splutí pražské říčky Rokytky – Rokytka Grande. Sejdeme se 21.10. v 9:00 pod Kyjským rybníkem v ulici Morušová, kde proběhne v 11:00 výklad tratě a následný start.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Voda je zajištěna a prosíme vodáky, aby nevyráželi dříve než před určenou hodinou, chvíli trvá, než nateče voda do koryta řeky. Na co se můžete těšit?

Příjemná dvanáctikilometrová plavba obtížnosti WW I, čeká vás pěkná příroda, romantická zákoutí, ale i pěkně vypečené jezy, které se v horní části dají přenést. Ideální pro nafukovačky, kajaky, zavřené kanoe, ale dá se i na otevřence.

Rokytka

Plavba trvá zhruba dvě hodiny a na začátku i na konci akce je zajištěno občerstvení. Parkovat doporučujeme na začátku plavby pod Kyjským rybníkem, kde je více parkovacích ploch. Z cíle v Libni máme zajištěné mikrobusy pro svoz vodáků na start za mírný poplatek. A pokud by vám vodácké vyžití v sobotu na Rokytce nestačilo, můžete tuto plavbu spojit s nedělním Rio Botičo.

Rokytka

Půjčovna na akci

Nemáte vlastní loď nebo vybavení? Na akci je možné si zapůjčit, kajaky Železný a Pyranha, rafty, nafukovačky, kanoe otevřené a zavřené, neopreny a další vodácký materiál. Rezervujte zde.

Botič

V neděli následuje splutí Botiče. Trať splutí je dlouhá 13,5 kilometru o obtížnosti ZWC – WW I. Zpočátku je Botič roztomilý potůček s meandry, drobnými peřejkami a také roštím. Pod Záběhlickým jezem začíná regulovaný tok. Na toku je množství lávek různé výšky, kabely, roury. Přírodní kaly vystřídají zvolna kaly průmyslové, beton je místy hrubý, místy oslizlý. Stupně s válci různých velikostí a a obtížnosti s prapodivným obsahem.

Botič – za krásami městského potoka

Startuje se pod Hostivařskou přehradou od 9:30, cíl splutí je na Náplavce za soutokem s Vltavou. Pro jezdce do Vltavy je povinná čelovka (v posledním tunelu je opravdu tma).

Půjčovna na akci

Nemáte vlastní loď nebo vybavení? Na akci je možné si zapůjčit, kajaky Železný a Pyranha, rafty, nafukovačky, kanoe otevřené a zavřené, neopreny a další vodácký materiál. Rezervujte zde.

Večírek

Rádi bychom pozvali všechny pádlery na vodácký večírek, který pořádá naše redakce v rámci víkendu pražských potoků 21.10. od 19.00 v restauraci Klub cestovatelů.

PROGRAM

  • Petr Snížek – úvodní slovo, jak si pokazit vodáckou sezonu
  • Vítek Přindiš – moderovaná diskuse aneb zeptejte se vítěze světového poháru a vicemistra (i mistra) světa na všechno co vás zajímá
  • Orientální raut
  • Jakub Šedivý – přednáška o expedici Sary Jaz na hranici Kyrgyzstánu a Číny

Vstupné na večírek je 150 Kč a je v něm obsažen orientální raut. Vzhledem k omezené kapacitě restaurace se prosím na akci hlaste předem zasláním emailu na sn****@pa****.cz.

Zkušenosti čtenářů

popelnicka

Opravdu bude výklad tratě a start až v 11? V jiných článcích (včetně pádlera) je výklad v 9:30 a start v 10:00.

Vojta
popelnicka:

Podle pořadatele: http://www.padlo.cz
V.

MílaP

Výklad trati jsme operativně volili podle toho, od kolika poteče voda. Takže poslední údaj, kdy už by mohlo být vody dost je v 10:30 výklad tratě a v 10:45 vyrážejí první lodě.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: