Devils Extreme Race 2017 – pádlování, koncerty i souboje v páce

Devils Extreme Race 2017 – pádlování, koncerty i souboje v páce

Každoročně vodáci z České republiky i sousedních zemí netrpělivě vyhlížejí konec srpna a víkend, kdy se konečně otevře Lipenská přehrada a korytem Vltavy se povalí hektolitry vody. Letos se tenhle víkend obzvlášť vydařil a také počasí přálo. Devils závod, který se na Vltavě jel už po 11., byl třešničkou na dortu celého víkendu.

Devils Extreme Race znamená víkend plný pádlování na nejkrásnějším úseku Vltavy – Čertových proudech, večírků a skvělých kapel. A v neposlední řadě samozřejmě také závodů, které jsou rok od roku kvalitnější a dotovanější jak prize money, tak skvělými hodnotnými cenami. Také Helltrain byl letos vytíženější než kdy jindy, naštěstí se organizátorům podařilo zařídit, aby jezdil co možná nejčastěji.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Samotný závod byl podobně jako jiné roky obsazený zejména kvalitními zahraničními závodníky. Ve startovce jste mohli najít slavná vodácká jména jako je italský Michael Ramazza, Francouze Erica Deguila nebo olympijského medailistu ve vodním slalomu Němce Hannese Aignera. Protože se v posledních letech pořadatelé rozhodli závod povznést na profesionální úroveň a investovat do pronájmu časomíry a měřičů, závod měl hladký průběh a čipy na rukou závodníků nedaly prostor pro nepřesnosti ve výsledcích nebo časech. To se také podepsalo na rychlosti zveřejnění výsledků.

Celkové pořadí se určilo součtem výsledků všech tří závodů – kvalifikace, kayak crossu a maratonu. Kayak cross měl letos nově start o několik metrů výš než předešlé roky, jelo se po čtyřech lodích a trať byla pro zpestření doplněna dotykovým bannerem v druhé polovině tratě. Se závodem si nejlépe poradil Michael Ramazza, druhý dojel Stefan Hengst a třetí Gregor Becke. Maraton zase nejvíc sedl úplně jiným závodníkům, bezkonkurenčně zvítězil Eric Deguil, druhý dojel Pavol Andrassy a třetí Matič Terčelj.

Devils Extreme Race 2017, Lipno / F: Petr Šebesta
Devils Extreme Race 2017, Lipno / F: Petr Šebesta

Součet tří závodů nejvíce nahrál Michaelovi Ramazzovi, druhým jezdcem Devils 2017 se stal Eric Deguil a o třetí místo se se shodným počtem bodů podělili Stefan Hengst a Matič Terčelj. V holkách se prize money rozdaly mezi vítěznou Zofii Tulu z Polska, slovenskou závodnici Zuzku Balejovou a Němku reprezentující Rakousko Janu Joeressen. Letos jsme bohužel neměli možnost na pódiu zatleskat žádnému českému závodníkovi, ale pevně doufáme, že na příštím ročníku se to na pódiu bude Čechy zase jen hemžit.

Jako každý rok, pořadatelé se snaží, aby si během Devils víkendu přišel na své každý. Nabitý závodní den a bohaté prize money pro ty největší sportovce a pořádná party včetně koncertů pro ty, kdo se do Loučovic jezdí především pobavit. Letos se o zábavu postaraly hned čtyři kapely, v pátek The Closing Date následovaná legendárními Green Monster. V sobotu všechny roztančili oblíbení Až Naprší A Uschne a energií překypující kapela Timudej. Letos byl program zpestřený o Turnaj v páce, do kterého se mohli bezplatně přihlásit všichni zájemci, a vítěz si domů odnesl úplně novou vestu Hiko Guardian.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: