XXVI. ročník Odemykání Doubravy 2017

XXVI. ročník Odemykání Doubravy 2017

Tradiční Odemykání Doubravy se kvapem blíží, letos se koná o prvním dubnovém víkendu v termínu 1. – 2. 4. 2017. Na splutí a večer s country kapelou zve Junák Ronov nad Doubravou.

Po skromném Zamykání Doubravy, na které kvůli nedostatku vody ve VD Pařížov nebylo možné navýšit průtok vody v korytě, se opět zablýskalo na lepší časy. Díky zimě bohaté na srážky se přehrada naplnila a Povodí Labe tedy povolilo vypouštění po oba dva dny. My vám přinášíme základní informace o akci.

Kdy teče voda?

Prezentace je od 8:00 hodin v Pařížově u mostu přes řeku Doubravu, poplatek za splutí na oba dny činí 50 Kč, prosíme nezapomeňte jej uhradit pořadatelům na startu. Nejedná se o poplatek za vodu, ale za zajištění akce – např. pronájem pozemků, pronájem mobilních WC, zajištění povolení či úklid po akci. Mládež do 15-ti let má splutí zdarma.

V 10 hodin zahájí vodáckou sezonu na Doubravě Dědek Doubravák odemyknutím řeky zlatým klíčem, posádky vyrazí na vodu v 10:30. Trasa splutí je dlouhá 10 km a její obtížnost je WW I–II. Na trase jsou dvě občerstvovny, první je v Mladoticích, druhá u „Martina“. Po doplnění energie se vydáte do cíle splutí do Ronova nad Doubravou.

Mládež má splutí kratší, jede z Ronova do Žleb, což je 6 km a trasa je lehčí, je to klasifikováno jako ZWB.

Voda poteče v sobotu od 10:00 do 15:00 hodin, v neděli od 10:00 do 13:00 hodin. Po uzavření výpustí je dostatek vody v úseku Mladotice – Ronov ještě asi hodinu až hodinu a půl. Po oba dny zajištěn průtok 9 kubíků.

Doubrava

Jak se na přehradu dostanete?

Tam jeďte z Ronova na Třemošnici, Běstvinu do Pařížova. Zpět z Pařížova na Moravany, Kněžici do Ronova. Pokud možno dodržujte tento jednosměrný provoz.

Doubrava

Kde přespat a zaparkovat?

Po celý víkend bude v Ronově k dispozici na louce vodácký kemp vybavený pitnou vodou, místem na mytí, WC, ohništěm, vojenským stanem a stánkem s občerstvením. Je třeba se chovat ohleduplně, nerozdělávat oheň mimo vyhrazené místo, (táboříme na soukromém pozemku). V sobotu večer se u klubovny skautů od 20:00 hodin koná posezení s country kapelou, hraje Kňučící pes.

Půjčovna na akci

Nemáte vlastní loď nebo vybavení? Na akci je možné si zapůjčit, kajaky Železný a Pyranha, rafty, nafukovačky, kanoe otevřené a zavřené, neopreny a další vodácký materiál. Rezervujte zde.

V Pařížově parkujeme osobní automobily na vyhrazeném parkovišti (bude označeno) na levé straně od Běstviny, autobusy u kostela na pravé straně od Moravan. Ve vlastním zájmu dodržujte dopravní omezení (zákaz stání) v obci Pařížov v blízkosti startu.

V Ronově bude zřízeno parkoviště pro osobní automobily na louce u řeky, autobusy je možné parkovat podél hlavní silnice na Žleby a před klubovnou MO ČRS. Prosíme dodržujte pokyny pořadatelů. Více informací naleznete na stránkách pořadatele.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: