Pozvánka na splutí a závod 15 km po Divoké Orlici

Pozvánka na splutí a závod 15 km po Divoké Orlici

Svaz vodáků České republiky, Klub vodáků Žamberk a Vodácký klub Raft klub Gymnázium Letohrad srdečně zvou na tradiční východočeský vodácký svátek, splutí úžasného úseku Divoké Orlice pod přehradou Pastviny, který se uskuteční v sobotu 6. května.

Rychlá voda, nádherné peřejky, kamenné prahy, přírodní jízky a jezy. Již po 52. se letos vodáci sejdou, aby změřili síly v závodu „15 km po Divoké Orlici – Memoriálu Václava Břízy“. Na úseku se konají dva závody:

a) – Veřejný závod pramic P5, pohár SVoČRu

b) – veřejný závod R2, C2, K1

Závod 15 km po Divoké Orlici se startuje v Nekoři pod jezem u firmy Mecawel (Horalka). Cíl je před mostem za soutokem Rokytenky s Divokou Orlicí. V průběhu závodu je 5 jezů. Obtížnost terénu je WW II.

Pouštění vody na Divoké Orlici je pro všechny druhy vodáků každoroční vítanou příležitostí ke splutí této řeky. SVoČR ovšem zajišťuje vodu především pro své závody – prosíme tedy o ohleduplnost turistů a cestovek vůči závodníkům. Pořadatel upřímně děkuje ukázněným návštěvníkům – vodákům, kteří umožní svým chováním na řece i mimo ni důstojný a regulérní průběh závodů. Závod se uskuteční za všech podmínek.

Parkování na startu: Parkoviště je otevřeno na louce u fy MECAWEL (Horalka) v Nekoři. Jinde v Nekoři je zákaz zastavení – kontrolováno policií ČR. Poplatek za celodenní parkování je 20,- Kč ve prospěch místní organizace hasičů – prosíme o pochopení a o dodržení!
Parkování v cíli: parkoviště u objektu továrny, případně na přilehlých komunikacích; bez poplatku

Popis tratě: (obtížnost WWII)
0,0 km – start všech kategorií na pravém břehu
2,5 km – jez v Líšnici je možno sjíždět, nebo přenášet vlevo
3,5 km – jez v Líšnici povinnost pro P5, K2 a K1 přenášet do starého řečiště, pro R4 a R2 sjíždět
7,7 km – gumový jez na koupališti v Žamberku, sjízdný pro všechny
9,6 km – jez v Žamberku u Mosilany – lze sjíždět, nebo přenášet vpravo
10,2 km – jez nad soutokem s Rokytenkou lze sjíždět, nebo přenášet vlevo
10,5 km – cíl asi 5 m před mostem

Úsek z Nekoře do Bohousové je dlouhý 19 km a jeho obtížnost je WW1. Zvládnou ho i méně zdatní vodáci. Úsek z Bohousové do Potštejna je obtížnější, ale nepřesahuje obtížnost WW2. Odstavení elektrárny v Bohousové není zajištěno, možnost splutí Litického oblouku na navýšeném průtoku je nejistá.

Více informací najdete na www.sportorlice.wz.cz, oficiální propozice hledejte tady.

Dronte s.r.o. ČR

Rádi byste se zúčastnili splutí Orlice, ale nemáte potřebné vybavení? Nechte to na nás. Při vypouštění přehrad, společných splutích, odemykáních a zamykáních řek organizujeme půjčování lodí i veškerého vodáckého vybavení. Půjčujeme otevřené i zavřené kánoe, kajaky, nafukovací lodě i rafty včetně pádel a vest. Vše dovezeme na start a opět vyzvedneme v cíli. Vše objednáte na našich webových stránkách, emailu pu******@dr****.cz nebo na telefonu 602 825 869.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: