Sázavské pádlo – 47. ročník závodu vodáckých oddílů

Sázavské pádlo – 47. ročník závodu vodáckých oddílů

Letošní 47. ročník závodu pro dětské oddíly a vodáckou veřejnost se uskuteční o víkendu 5. – 7. května na řece Sázavě a bude inspirován tématem železnice.

Závod pro všechny kategorie je rozdělen na dvě části. První z nich probíhá v blízkosti obce Pikovice a je vždy zaměřena na určité téma – železnice. V této části se účastníci seznamují s tématem hry a na základě výsledků pak startují s určitým časovým hendikepem v části druhé. Tou je závod na lodích z Krhanic do Pikovic.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Soutěž bude letos probíhat v termínu 5. až 7. května 2016 a tradičně se jí zúčastní většina pražských oddílů se zaměřením na vodní turistiku.

Závodní kategorie jsou vypsány dle věku závodníků na několika odlišných typech lodí. Ti nejmladší závodí na pramicích, dospívající pak na kánoích a kajacích. Hlídky tří deblovek závodí o Sázavské pádlo v sestavě čtyři děti ve věku do 15ti let, instruktor do 18ti a vedoucí nad 18 let. Děti mladší 12ti let se na pramici, spolu s vedoucím, utkávají o Sázavského medvěda.

Sázavské pádlo

Jsou vypsány i doprovodné kategorie C2, C2mix, K1 pro instruktory a K1m pro mladší kajakáře. Cílová rovinka, na které je možné často vidět strhující tempo závodníků, je nad mostem přes řeku Sázavu v Pikovicích. Odtud kamarádi z oddílu i náhodní kolemjdoucí podporují své favority.

Sázavské pádlo

Akce se mohou zúčastnit i rodiny s dětmi, registrace do závodů probíhá v pátek do 18:15 na tábořišti v Pikovicích, startovné na hlavu je 50 Kč. Více informací včetně detailních propozic naleznete na stránkách pořadatele.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: