11. ročník Zamykání Moravice

11. ročník Zamykání Moravice

Povodí Odry konečně povolilo vypouštění vody pro vodáckou akci Zamykání Moravice, která se uskuteční již tento víkend 17. – 18.9. Voda se bude vypouštět z přehradní hráze Kružberk v sobotu i v neděli od 7:00 do 11:00 hod.

Pořadatelé OKČT Moravská Ostrava a Campanula vodáci, z.s. srdečně zvou všechny vodáky na Zamykání Moravice. Bude zajištěn průtok cca 13 m3/s od přehrady Kružberk + 2,5 m3/s od Podhradí a to od 7:00 do 11:00 hod.

Pojede se od přehradní hráze Kružberk, do Podhradí u Vítkova (17 km), do Žimrovic (35 km) nebo do Branky u Opavy (37 km). Obtížnost splouvaného úseku je ZW – WW I. Sjezd je proto vhodný pro kanoe všech typů. U raftových člunů sjezd vhodný. Od hrázky na Podhradí se průtok zvýší o 2,5 m3/s. S ohledem na vývoj počasí je nutno počítat se změnam průtoků v důsledku přítoků. Registrovaní účastníci obdrží přesnější informace.

Sjezd Moravice

Na trati do Podhradí vás čeká 1 provalený jez sjízdný vlevo a 2 sjízdné jezy, které můžete, pokud se na splutí necítíte, i přenést. Po 3 – 4 hodinách a po 17,4 ujetých kilometrech dojedete na ř. km 28 k nesjízdné hrázce vyrovnávací nádrže Podhradí. Přeneste jí vlevo, je tu ZÁKAZ SJEZDU!!!

Do Žimrovic následují další 2 sjízdné jezy a v Žimrovicích je další. Pokud pojedete až do Branky, končete nad jezem v Brance.

Více informací naleznete na stránkách pořadatele.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: