Léto v režii outdoorových aktivit – tyrolský Imst

Léto v režii outdoorových aktivit – tyrolský Imst

Na úpatí Lechtalských Alp leží v nadmořské výšce 827 m město Imst, které návštěvníkům nabízí nepřeberné množství sportovních aktivit.

Turistické značení

Údolí, rozkládající se kolem města je perfektním místem pro pěší turistiku či jízdu na kole. Množství klikatících se všudypřítomných řek a horských potoků, zařezávajících se do vápencových skal, nabízí canyoning nebo rafting. Pomalu se zvedající okolní hory, od kopečků až po skaliska zase nabádají k horolezení. Perfektní zázemí v podobě řady hotelů a penzionů umožní, abyste si vše užili v absolutním pohodlí.

Batohy na záda a vyrážíme!
Tento region je doslova protkaný turistickými trasami a je pouze na vás, jak si sestavíte svou vlastní cestu. Ať už vyberete malé okruhy nebo dálkové i vícedenní pochody, můžete vždy počítat s udržovaným a přehledným turistickým značením.

Za návštěvu jistě stojí soutěska Rosengartenschlucht nedaleko města Imst anebo hora Venet. Můžete si také projít dvě etapy tzv. „Orlí cesty“ vedoucí skrz celé Rakousko. Od jezera Fernsteinsee na severu od Imstu přes Anhalter Hütte až do vesnice Häselgehr. Tyto dvě etapy zaberou dva dny a dohromady jsou 39 km dlouhé. Vedou většinou po lesních a horolezeckých cestách a jen minimum trasy zajišťují zpevněné silnice. Užijete si tedy naplno přírodních scenérií, které okolí nabízí.

Úchvatné vyhlídkyKrásná údolí oblasti Imst

Kolmo nahoru
Ať už jste vyznavači horských anebo silničních kol, jistě si přijdete na své. Údolí řeky Inn je svým rovinatým rázem vhodný k dosažení i vzdálenějších cílů. Nemusíte se bát velké dopravy, protože cesty vedou většinou po výborných cyklostezkách. Právě podél řeky vede cyklotrasa Innradweg anebo se tu můžete napojit na dálkovou trasu Via Claudia a projet si některou z jejich částí.

Jezdíte-li rádi do kopce a z kopce a rovina je pro vás nuda, neváhejte a jeďte do kopců. Čeká vás tu 93 km značených tras a ještě více možností s vlastním naplánováním. Využijte taky lanové dráhy, které vám mnohdy velmi usnadní začátek vaší cesty.

Cyklistika kolem Imstu

Adrenalin v přírodě i parku
Pár kilometrů východně od Imstu se rozkládá údolí Ötztal a v něm sportovní areál Area47. Jedná se o nejmodernější evropské hřiště pro dobrodruhy a sportovce spjaté s přírodou. Vybere si opravdu každý. Lezecký areál nabízí množství tras do 30 m výšky. Gigantický liánový most zavěšený na dvou pilířích udělá z dospělých jedinců opět malé děti a Obří toboganový park dopřeje ideální spojení zábavy a adrenalinu.

Přírodnější jedinci ocení možnost raftingu na velmi vodnaté řece ‚Ötztaller Ache, jejíž peřeje vás promočí až na kost a na velkých vlnách budete jen pištět hrůzou. Z Ötztaller Ache je možné navíc doplout až Innu, který je ještě vodnatější řekou a tady už jsou vlny jako domy. Pokud by vám to stále nestačilo, pak určitě vyzkoušejte některý z raftovaích úseků na horním toku Innu (například vyhlášený Immster Schlucht). Raftovat se tu dá klidně celý týden a pořád nesplujete všechny místní řeky. Kam se nevejde raft, můžete kaňon projít s průvodcem v rámci stále oblíbenějšího canyoningu. A když se do soutěsky nevejde raft a navíc je tam tma, je pravý čas pro caving – lezení v temných jeskyních.

Rafting na Ötztaller Ache

A ještě na skálu
Horolezecké centrum v Imstu slibuje lezeckou zábavu za každého počasí. Dvanáct lezeckých zahrad, pět zajištěných horolezeckých tras a dvě boulderingové oblasti. V okolí je i několik, ocelovými lany zajištěných, cest – ferat. Podíváte-li se do mapy, dalších stovky lezeckých možností naleznete na okolních horách.

Vysokohorská turistika

Závěrem lze ještě zmínit, že celá oblast se bude líbit nejenom vám, ale i vašim dětem či rodičům. Díky vynikající občanské vybavenosti je toto region pro všechny věkové generace.

Tyrolsko je ideálním místem pro trávení letní dovolené. Během jednoho dne můžete smočit unavená chodidla po horské túře v největším tyrolském jezeře Achensee. Nebo zažít trochu adrenalinu při raftingu na divoké vodě ve východním Tyrolsku (Osttirol) . I milovníci vysokohorské turistiky si přijdou na své. Celým Tyrolskem se totiž táhne horský masiv, který nabízí nepřeberné množství značených stezek i zajištěných ferratových cest. Dech beroucí pohledy na malebná údolí nabízí Orlí stezka, na které budete moci pocítit i dotek alpinské historie. Je na vás, zda dáte přednost pohodě a odpočinku, nebo adrenalinu a sportovním výkonům. Důležité je jedno. Abyste si užili horské léto v Tyrolsku. Další informace o Tyrolsku najdete na webových stránkách www.tyrolsko.cz/horske-leto.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: