Kdo nebyl [ MEZI MOSTY], o mnoho přišel…

Kdo nebyl [ MEZI MOSTY], o mnoho přišel…

Prima den, kde? Přeci [ MEZI MOSTY] na Vltavotýnských vodáckých slavnostech! Kdy? První zářijovou sobotu. Sluníčko, voda, skvělá nálada, sportovní podívaná i zážitky na vlastní kůži, muzika, benátská noc i pečení buřtů. První ročník vodáckých slavností se vydařil po všech stránkách.

Kanoistický klub Jiskra po letech organizace kanoistických závodů v rámci českého poháru tentokrát započal novou „éru“. Éru otevřeného závodu i pro širokou vodáckou veřejnost. A bylo se na co dívat.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

LAKER maratón na 26 km

Hlavním sobotním závodem byl Vltavotýnský LAKER maratón na 26 km, kde hlavní cenou mimo price money, byl víceúčelový kajak LAKER, který věnoval výrobce lodí a pádel Tomáš Zástěra, sám účastník tohoto závodu.  Na první ročník solidních patnáct závodníků předvedlo velmi kvalitní výkony a pro hlavní cenu si dopádloval Tomáš Pavlík (USK Praha), který po závodě neskrýval nadšení a dle jeho slov máme o reklamu na příští ročník postaráno.

Vltavotýnské slavnosti, [ MEZI MOSTY]

Z týnských závodníků se tohoto hlavního závodu zúčastnili Jan Dlouhý, Pavel Klein a sestry Ema a Kateřina Stehlíkovy. Program slavností tvořil také krátký „sprint“ mezi starým a novým mostem s přeběhem, odkud vzešel samotný název slavností. Během dopoledního a odpoledního bloku zde startovali závodníci nejmladší i nejstarší, na speciálních rychlostních lodích i na cestovních kánoích nebo třeba paddleboardech.

Vltavotýnské slavnosti, [ MEZI MOSTY]

Asi vrcholem tohoto zápolení byl závod cestovních kánoí s posádkami nad 18 let, kde se na start postavilo 15 mnohdy rodinných či manželských dvojic. Byť to byl závod mezi kamarády, nabídl drsné a vyčerpávající souboje. Nakonec se vítězi stali Jan Luňáček spolu s Eliškou Dlouhou.

Vltavotýnské slavnosti, [ MEZI MOSTY]

Třetí sportovní zastávkou Vltavotýnských slavností byt turnaj v kanoepolu. Tato pro týnské trochu novinka zde již měla premiéru na jaře. Turnaje se zúčastnilo 5 týmů. Dva týmy poskládal zahraniční soupeř z Vídně, který odtud v neděli pokračoval na turnaj do Prahy. Dále soutěžil jeden pražský tým a za KKJ Týn jsme poskládali tým „mladých“ a tým „starých“.

Turnaj v kanoepolu, Vltavotýnské slavnosti, [ MEZI MOSTY]

Nakonec první dvě místa obsadili rakouští sousedé a třetí místo překvapivě naše týnské mládí. Během celého dne byla možnost zapůjčení cestovních kanoí, paddleboardů, či dalších vodáckých „pomůcek“. V odpoledních hodinách se pak naplno rozproudil také kulturní program. V areálu Valcha byl k dispozici skákací hrad, k poslechu hráli v krytém stanu týnské country a folkové kapely Klídek, Prdíkovic rodina a další. Večer pak přitvrdili Dark Blue Elephant a temelínská kapela VOTOM.

Vltavotýnské slavnosti, [ MEZI MOSTY]

Závěr dne patřil kulturnímu programu

Za setmění byla možnost opět zapůjčení lodí, tentokrát s lampióny na cestu. V 11 hodin večer tento první ročník oficiálně skončil, neoficiální pokračování však měl ještě u táboráku, když se rozezněl zvuk kytary. První ročník se tedy povedl se vším všudy. A potvrdilo se, že také  v Týně jsou lidé, kteří – byť nejsou spjati se sportovním klubem KKJ – sportovního ducha a chuť v sobě mají.

Vltavotýnské slavnosti, [ MEZI MOSTY]

Již nyní se těšíme na ročník další, který bude na pořadu opět za rok na konci léta. Již nyní máme v hlavách připravené novinky, kterými toto doufejme za pár let již tradiční setkání vodáků a týňáků, obohatíme.Poděkování patří všem, kteří se na zajištění organizace akce podíleli, celé řadě dobrovolníků jak z KKJ, tak Raft klubu Týn, Brontům a naším sponzorům. Velké díky patří především městu Týn nad Vltavou, které akci podpořilo prostřednictvím Oranžového roku.

Více fotografií naleznete v oddílové galerii.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: