Podzimní splutí Malše ze Římova do Českých Budějovic

Podzimní splutí Malše ze Římova do Českých Budějovic

Druhý zářijový víkend se konala tradiční podzimní akce na řece Malši, její podzimní splutí. Počasí vodákům přálo a pěkný vodácký zážitek účastníkům korunoval zvýšený průtok v korytě řeky.

Ráno vypadalo podzimně, místy se povalovaly mlhy a teplota pomalu stoupala. Meteorologové předpovídali hezkou slunečnou sobotu, která se jim nakonec vyplnila. Souběh několika akcí v Týně nad Vltavou a Českých Budějovicích nesliboval velkou vodáckou účast, ale nakonec se v „sušenkové soutěži“ zaregistrovalo téměř šedesát dětí.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Soutěž byla i letos sponzorována firmou Autodoprava Chasák Miroslav, které děkujeme za podporu. Práce u registrace dětí se ujali členové z mládežnického z RK-Týn. Letos byl nejvzdálenější registrovaný účastník až z České Lípy.

Voda z římovské přehrady do koryta řeky začala natékat v devět hodin. Po desáté hodině byl průtok na maximu, letos nám pustili 16,5 m3. Kohouty začali přivírat po dvanácté a ještě v šestnáct hodin tekl zvýšený průtok 5 m3. Moc hezké, díky. Za takového vodního stavu se nechalo dojet bez problémů až do Českých Budějovic.

Podzimní Malše

Startovní jez potrápil jako každý rok nejednu posádku, některé si dokonce střihly i nedobrovolnou koupačku. Někteří trefili šutr hned pod jezem, jiní opojeni radostí ze sjetí jezu, podcenili vracák za mostem … :-). Ještě, že předpověď na počasí vyšla.

Podzimní Malše

Výdeje sušenek a sběru startovních čísel v Doudlebech se tradičně ujali Dana s Pavlem, naši nevodáčtí kamarádi. Díky moc, vodu nemusí, ale rádi pomohou. Pavel se tentokrát nechal zlákat šuměním vlnek Malše a po výdeji sušenek nebojácně nasedl do raftu. Jako správný porcelánek se usadil doprostřed a nechal se bezpečně svést zkušenými vodáky do Plavu.

Podzimní Malše

Ahoj za rok nebo na nějaké další akci pořádané klubem RK-Týn. Nejbližší akci, kterou pořádáme je závod O Vltavotýnskou kremroli, která se koná 4.11.2017 v Týně nad Vltavou. Příští podzimní splouvání Malše – bude 8.9.2018.

Velké díky všem co se každoročně podílejí na organizaci splutí podzimní Malše.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: