NA VODU! 2015 – Letní vodácký průvodce (stahujte zdarma)

NA VODU! 2015 – Letní vodácký průvodce (stahujte zdarma)

  S radostí oznamujeme, že v minulém týdnu vyrazil do vodáckých půjčoven, kempů, obchodů a infocenter druhý ročník letního vodáckého průvodce pojmenovaného NA VODU! Tento magazín je určen všem začínajícím vodákům, ale i všem těm, kdo chtějí načerpat inspiraci na letní vodáckou dovolenou nebo se jen dozvědět co se aktuálně děje na hlavních českých turistických řekách. Stejně jako každý rok, je i letos NA VODU! zcela ZDARMA, buď v papírové podobě na distribučních místech, nebo v tomto článku.

Stejně jako v každém roce i v tom letošním má NA VODU! jako hlavní úkol seznámit začínající a příležitostné vodáky s tím nejdůležitějším, co budou na svoji letní vodu potřebovat a co možná nejvíce jim usnadnit přípravy – plánování, balení, výběr půjčovny či dokonce lodi a další věci, které jsou pro pohodový vodácký výlet nezbytné.

A co všechno tedy v letošním NA VODU! najdete? Začínáme článkem Český vodák, který sepsal dlouholetý spolupracovník HYDROmagazínu, vodák a cestovatel Jan „Šťovík“ Šťovíček, který je také průvodcem po českých řekách a tedy je odborníkem na slovo vzatým. Ve svém textu popisuje základní typy turistických lodí, které si můžete na našich řekách půjčit a u každé uvádí jaká má plus a mínus. Dále připojuje několik tipů jak si správně půjčit loď přes půjčovnu a na co se nenechat nachytat. Šťovíkův text jsme navíc doplnili o několik rámečků s užitečnými informacemi, například o stupnici obtížnosti řek, vodácký slovníček a další.

V další části představujeme některé zajímavé kusy vodáckého vybavení, které byste na letní dovolené určitě upotřebili a dále nafukovací kajak Framura, který je novinkou pro letošní sezonu od českého výrobce Gumotex. Otestoval jej také Šťovík a je nadmíru spokojen. Pokud jste tedy vodáci samotáři, co by si rádi odvezli svoje „nádobíčko“ k řece bez auta, pak by tato loď mohla být právě pro vás. Blok textů uzavírá článek o vodácké prodejně HG Sport, která sídlí hned u vodáckého kanálu v pražské Tróji a pokud si nebudete s čímkoliv okolo vody vědět rady, tak právě tady vám pomohou.

V následující části představujeme formou stručných průvodců nejlepší české letní řeky, které pro nás popsali zkušení vodáci, většinou přímo od dané řeky, takže je zajištěno, že mají ty nejaktuálnější informace. Celkově pro vás máme popsáno 11 řek, z toho 3 jsou slovenské – Berounka, Jizera, Morava, Lužnice, Ohře, Otava, Sázava, Vltava, Dunaj, Hornád, Hron. Snad si tedy každý vybere tu svojí letní řeku. U každého průvodce uvádíme nebezpečné jezy a seznam ověřených půjčoven, které na řece operují.

V závěrečné části NA VODU! naleznete velký seznam půjčoven, včetně kontaktních informací, informací o cenách a také třeba o počtu lodí, které půjčovna nabízí.

Nu a to je z letošního NA VODU! vše.

Za redakci HYDROmagazínu vám přeju pohodové vodácké léto.

Ahoj!

Zkušenosti čtenářů

žralok

Zrovna nedávno jsem vařil 2 Samby z půjčovny a kroutil hlavou nad tím propadlým a prodřeným dnem okolo kýlu . Možná by to u těch Samb chtělo zdůraznit , že jsou 2 velikosti což by se mohlo někumu vymstít , když zvolí tu nesprávnou pro své účely . Ještě bych zmínil Turana , to je hrozná obluda , ale z půjčoven postupně mizí .

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: