Letní vodácký průvodce NA VODU! 2017 – STAHUJTE ZDARMA

Letní vodácký průvodce NA VODU! 2017 – STAHUJTE ZDARMA

Léto se nezadržitelně blíží a to, mimo jiné, znamená, že se na české řeky zase vydá kupa vodáků. Pokud mezi ně patříte, pak byste určitě neměli podcenit přípravu, se kterou vám pomůže časopis NA VODU!

Česko bývá právem označováno za vodácký národ a to nejen díky tomu, že máme dlouhodobě úspěšné reprezentanty snad ve všech vodáckých disciplínách, co existují, ale také proto, že se u nás NA VODU vydává neuvěřitelné množství lidí každý rok. Mnoho z nich i několikrát do roka. Takový fenomén se hledá jinde na světě jen těžko.

Předpokládám, že pokud jste se dočetli až sem, patříte pravděpodobně mezi ty vodáky, kteří se letos NA VODU chystají také, a chcete se o tom něco dozvědět. Uklidním vás, jste tu správně.

STÁHNĚTE SI PDF VERZI ČASOPISU NA VODU! 2017

Už mnoho let pro vodáky před letní sezonou chystáme časopis NA VODU!, který má za úkol připravit je na to, co je na letní vodě čeká, aby už na místě nemuseli řešit nic než vodu, sluníčko a letní pohodu. Letos jsme do časopisu NA VODU přidali navíc několik stran oproti dřívějšku, aby se vešlo ještě více praktických informací.

NA VODU! 2017 Jak se připravit na letní vodu

Hned v úvodu se zaměříme na to, jak si pro vodáckou dovolenou vybrat ideální loď a jak si jí půjčit, abychom nenaletěli nějaké nepoctivé půjčovně. Povíme si, jak se NA VODU vybavit a jak si všechny věci zabalit. K tomu se dozvíte něco o vodáckém slovníku, obtížnostech vody,… Pro vodáky hledající něco extra určitě doporučíme nevynechat text od Honzy Rotta, který představuje paddleboarding (pádlování na plováku vestoje) a radí, jak s ním začít.

NA VODU! 2017 Vltava bez davů

Když už víme co a jak, je potřeba vybrat si svojí ideální letní řeku. S tím pomůže buď článek od české legendy vodní turistiky Vojty Jančara, který ve stručnosti popsal naše nejznámější řeky, ale třeba vás víc zaujme některý z tipů Petra Ptáčka (také odborníka na slovo vzatého), který popsal několik méně známých řek ve Východních Čechách. Pokud hledáte vodácké terény bez lidí, pak si tady nejspíš vyberete. Zajímavým tipem může být i Lužická Nisa a blízké polské řeky, kterou nám představuje kolektiv půjčovny Sundisk Family. Bez zajímavosti by neměl zůstat ani text od Honzy Šťovíčka, který radí, jak se vydat na Vltavu bez lidí. Samozřejmě za předpokladu, že nevyhledáváte „vodáckou dálnici“ v její dopravní špičce.

NA VODU! 2017 TOP české řeky

Když už máme vybranou řeku a víme, na čem ji splujeme a jak se vybavíme, musíme se ještě připravit na to, co by si pro nás mohla řeka přichystat. Článek varující před nebezpečími na řekách připravil Petr Snížek a určitě mu věnujte pozornost. Můžete tak předejít mnoha nepříjemnostem.

NA VODU! 2017 Jak na paddleboarding

A co dál? Dál se v NA VODU ještě dočtete něco o zajímavém vodáckém vybavení, představíme vám krásný resort, který je parádním výchozím bodem na prozkoumávání řeky Moravy a okolí města Olomouc a je pro vás připraven i velký seznam ověřených vodáckých půjčoven, ve kterém najdete kontaktní informace, počty lodí, které má půjčovna k dispozici, informaci o řekách, na které se půjčovna specializuje a další informace.

Časopis Pádler

Letní vodácký průvodce NA VODU! je speciálním vydáním časopisu Pádler, jediného vodáckého časopisu v ČR. Pádler vychází čtyřikrát ročně v rozsahu 65 stran a dočtete se v něm všechny zajímavosti z české vodácké scény – rozhovory se zajímavými osobnostmi, zprávy z českých řek i řek v blízkém zahraničí, reportáže z vodáckých expedic do nejzapadlejších koutů světa, rady a tipy, recenze vodáckého vybavení a mnoho dalšího.

Předplatné Pádlera stojí pouhých 330 Kč ročně. Pokud máte zájem využijte jednoduchý objednávkový formulář.

Doufám, že se vám informace z letošního NA VODU! budou hodit a že si letní vodu náležitě užijete!

Ahóooj

Petr Snížek

šéfredaktor časopisu Pádler

Zkušenosti čtenářů

zekon

Ten popis „vodáka“ sjíždějícího Vltavu mě totálně dostal 🙂 To už líp popsat ani nejde 😀

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: