Články a reportáže

Working holiday na Novém Zélandu
Nezařazené

Working holiday na Novém Zélandu

Aotearoa, maorsky Země dlouhého bílého oblaku, po našem – Nový Zéland nebo také země Pána prstenů. Ať už zvolíte jakýkoliv název, vždy budete popisovat jeden z nejexotičtějších turistických cílů.

Pomozte postavit turistickou stezku v gruzínském Thušsku
Help Camp

Pomozte postavit turistickou stezku v gruzínském Thušsku

Rádi byste poznali Gruzii více do hloubky, než obyčejný turista a přitom podali pomocnou ruku a přispěli tak alespoň malým dílem k rozvoji této oblasti? Přijeďte to Thušska!

Národní park Sierra de Guadarrama: Klenot středního Španělska
Národní parky a přírodní skvosty

Národní park Sierra de Guadarrama: Klenot středního Španělska

Pokud hledáte úchvatnou přírodní krásu, dobrodružství a odpočinek od shonu města, národní park Sierra de Guadarrama je tím pravým místem pro vaši další dovolenou. Pouze kousek od hlavního města Španělska – Madridu, vás čekají neuvěřitelné možnosti objevování.

Rajský ostrov Srí Lanka
Buddhismus

Rajský ostrov Srí Lanka

Tropický ostrov v teplém bleděmodrém oceánu, kapka ukápnutá z obrovské rozlohy Indie. Země s Indií od pradávna spjatá, a přece tak jiná. Hanzelka se Zikmundem pojmenovali Srí Lanku Rajský ostrov.

Symfonie barev, chutí a vůní. Taková bude letošní Culturea ve Zlíně
Aktuality

Symfonie barev, chutí a vůní. Taková bude letošní Culturea ve Zlíně

Kulturně cestovatelský festival Culturea otevře své brány návštěvníkům 3. dubna 2024, a to v prostorách kavárny 14|15 Baťova institutu ve Zlíně. Již 12. ročník této akce představí krajiny čarovného Maroka a exotické Kuby, spolu s doplňkovým tématem slow travel.

Německo a jeho UNESCO památky. Celkem jich tady najdete 52!
Památky UNESCO

Německo a jeho UNESCO památky. Celkem jich tady najdete 52!

V celém Německu můžete objevovat nespočet přírodních i historických pokladů, ať už na zeleném venkově, či uprostřed městské zástavby. Pojďme se podívat, jaké UNESCO památky Německo nabízí.

Průvodce zeměmi

Aneb to nejlepší, co byste měli navštívit.


Diskuzní fórum

5 tipů, jak vyzrát na Indii a Indy
Diskuse k článkům

Promiňte, že se vmezeřuji, jsem tu nová. Nicméně si jsem jistá, že pokud se "vetřete" na svatbu a Indové budou potěšeni, že mají na svatbě "bělocha" z tak vzdálené země jako ČR, měli byste mít pro mladý pár alespoň nějakou maličkost z ČR a počítat s tím při plánování cesty. Moc potěší české sklo (pardon, nevím, jak se daný styl jmenuje), jsou to malé vázičky apod. kousky ze skla, barevně omalované "zlatou" barvou, s červenou, zelenou apod. plus malé drobné, přilepené kytičky. Skoro každý turist shop v Praze to má (někdy i trafiky v centru. :)

V jiné zemi v dané oblasti jsem zažila, že se Češi doslova vecpali na svatbu, pojedli, popili a - odešli. Ne, nikdo by jim nic nevyčítal, ale přece jen, je to 1) milá reprezentace ČR a 2) pro svatební pár celoživotní vzpomínka, se kterou se budou dělit s dětmi, vnuky, dalšími příbuznými nebo sousedy! Bude jen báječné, pokud jim dokážete něco českého/slovenského darovat, zahrát, zazpívat nebo i zatančit!

Tož tak! :)
= = =

Sním o Indii. Je mi 72 let a kromě jiného bych chtěla navštívit vykladače "horoskopu" (?). Slyšela jsem, že existují takoví, kteří vykládají z dřevěných destiček a umí vyložit nejen budoucnost, ale i minulost. Setkal jste se s nimi někdo z vás? A kde? Nejaká rada s tím souvisící?
Děkuji.