Letní vodácký průvodce NA VODU! 2018 vás dokonale připraví na letní vodáckou dovolenou – STAHUJTE ZDARMA

Letní vodácký průvodce NA VODU! 2018 vás dokonale připraví na letní vodáckou dovolenou – STAHUJTE ZDARMA

Léto, slunce, opalování, voda, pohoda… Ano, voda. Voda k létu zkrátka patří a to nejen ta v koupalištích, rybnících nebo moři, ale taky ta v řekách, na které letos během letních prázdnin zase vyrazí spousta lidí. Proč? Protože na vodě je to super. Pokud jedete na vodu poprvé nebo jezdíte málo, pak je právě vám určen náš letní vodácký průvodce NA VODU!

Letní vodácký průvodce NA VODU! má za úkol představit svým čtenářům to základní, co by měli vědět, než usednou do lodě. Tištěné NA VODU! získáte snadno zdarma ve vodáckých půjčovnách, obchodech, v infocentrech a v kempech, ale můžete si ho také zdarma stáhnout přes odkaz v tomto článku. Než to uděláte, podívejte se, čím vším je letošní NA VODU! nabité.

NA VODU! 2018 - letní vodácký průvodce

>>>STAHUJTE NA VODU! 2018 V PDF ZDARMA<<<

Hned v úvodu je připraven článek nazvaný Pár jednoduchých rad pro klidnou vodáckou dovolenou, který sepsali redaktoři vodáckého časopisu Pádler Alena Hrubá a Petr Snížek. Dozvíte se, jak se na vodu vybavit, co všechno mít na loď s sebou, na co si dát pozor na řece během plavby, jak se chovat na jezech a co dělat, když se takzvaně „uděláte.“

Pár jednoduchých rad pro klidnou vodáckou dovolenou

Další text pro nás připravila vodačka, spolumajitelka vodácké CK Povoda a půjčovny lodí Samba a také maminka Anička Holubová, která poradí, jak na vodu vyrazit s (malými) dětmi. Všechny rady jsou přehledně uspořádané podle věku dětí, takže ať máte doma úplného mrňouse nebo skoro puberťáka dozvíte se co a jak. Text se jmenuje příznačně Na vodu s (malými) dětmi. Jak? A proč?

Na vodu s (malými) dětmi. Jak? A proč?

Dále přichází článek, který asi budou chtít číst všichni, kteří si ještě nevybrali svojí letošní vodáckou destinaci. Na pěti stranách se zde představují nejznámější a nejnavštěvovanější české řeky. Jakmile si krátké charakteristiky řek přečtete, budete mít jasno, kam se letos vypravit. Navíc jsme pro vás pečlivě vybrali i absolutní TOP 5 vodáckých úseků u nás. Text připravil šéfredaktor vodáckého magazínu Pádler Petr Snížek.

Nejpopulárnější české řeky se představují

Pro přípravu dalšího článku jsme poprosili o spolupráci Michala Buchtela z firmy Hiko, která vyrábí vodácké vybavení od neoprenových ponožek, až po sofistikované vodácké obleky, které používají třeba záchranné složky. Michal nám popsal, jak bychom se na vodě měli chovat k vodáckému vybavení, ať už je naše nebo jsme si jej vypůjčili v půjčovně. Už z názvu textu je patrná jedna z  nejčastějších chyb, na které Michal upozorňuje – Nesedej si na tu vestu! aneb jak se chovat k vodáckým věcem.

Nesedej si na tu vestu! aneb jak se chovat k vodáckým věcem

Jestli patříte mezi skupinu lidí, kteří nemají rádi masovou rekreaci, pak bude přesně pro vás určený návod nazvaný Kde tečou řeky bez lidí? Připravil ho Petr Snížek a pokusil se v něm popsat, jak asi může vypadat pravá vodácká romantika na nějaké řece, kde není servis od půjčoven, kempů, restaurací a dalších vymožeností moderní civilizace. Navíc dostanete i pár tipů na konkrétní řeky…

Kde tečou řeky bez lidí?

Následující text nám opět připravil odborník na slovo vzatý. Paddleboardista Honza „Rotťák“ Rott je nejen evropským šampionem v paddleboardingu na divoké vodě, ale taky výrobcem paddleboardů pod značkou Tambo. No prostě tomu rozumí. V jeho článku Poprvé pádlujeme vestoje se dočtete, jak by měly vypadat vaše první pokusy o paddleboarding, jak pádlovat, ale taky co dělat, když vás tenhle mladý sport chytne a budete ho chtít začít dělat pořádně.

Poprvé pádlujeme vestoje

Jestliže byste klidnou vodáckou dovolenou raději vyměnili za trochu adrenalinu v peřejích, pak bude přesněno pro vás určený článek od Andrey Košťálové a Davida Gregorika z Black Sheeps Adventures, kteří popsali jednu z nejpopulárnějších a zároveň nejhezčích evropských řek. Jedná se o Salzu tekoucí v Rakousku, nedaleko českých hranic, a jak slibuje název článku, je na co se těšit. Salza – perla mezi rakouskými řekami.

Salza - perla mezi rakouskými řekami

A na závěr? A na závěr pro vás máme v letošním NA VODU! připravený třístránkový velký přehled vodáckých půjčoven u nás a na Slovensku. Dozvíte se v něm, kolik která půjčovna nabízí plavidel (nově jsme do přehledu zařadili i počty paddleboardů), na jakých řekách jednotlivé půjčovny nabízejí svoje služby a samozřejmě nechybí podrobné kontaktní informace.

Velký přeheld vodáckých půjčoven v Česku a na Slovensku

Doufáme, že se vám letošní NA VODU! bude líbit a hlavně, že vám pomůže až se rozhodnete vyrazit NA VODU!

Časopis Pádler

Letní vodácký průvodce NA VODU! je speciálním vydáním časopisu Pádler, jediného vodáckého časopisu v ČR. Pádler vychází čtyřikrát ročně v rozsahu 68 stran a dočtete se v něm všechny zajímavosti z české vodácké scény – rozhovory se zajímavými osobnostmi, zprávy z českých řek i řek v blízkém zahraničí, reportáže z vodáckých expedic do nejzapadlejších koutů světa, rady a tipy, recenze vodáckého vybavení a mnoho dalšího.

Předplatné Pádlera stojí pouhých 330 Kč ročně. Pokud máte zájem využijte náš eshop nebo si zařiďte předplatné elektornické verze časopisu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: