Články


Zajímavosti
Předvánoční výprodej lodí a vybavení ve Water Element (PR)

Předvánoční výprodej lodí a vybavení ve Water Element (PR)

Water Element pro Vás před vánoci připravil výprodej lodí a vybavení za bezkonkurenční ceny. V nabídce najdete lodě i vybavení od desítek českých i zahraničních výrobců, velké množství vybavení máme skladem, proto můžete před vánoci udělat radost sobě i Vašim blízkým. Jako každý podzim můžete také vybírat z široké nabídky použitých lodí, testovacích kajaků a vybavení, na které Vám ještě jako bonus poskytneme záruku!

Turistika
Listopadový seekajaking

Listopadový seekajaking

Říční kilometr 154, místo našeho nasednutí. Společná fotka a už naše lodě odrážíme od břehu. Než jsme se pořádně seznámili s našimi kajaky byli jsme na Kamýku (ř. km 134). Vytáhli jsme naše lodě a začali je přidělávat na kolečka, když v tom nám jeden děda povídá: „ Klucí, ale tam není žádná voda tam budete drhnout.“ Převezli jsme lodě pod hráz, kde vody bylo hodně a naše pádla začala čeřit vodu směr Slapy. Začalo se stmívat, tak jsme zastavili na večeři. Po vydatné večeři jsme opět odrazili naše lodě od břehu a už za šera vyrazili dál.

Zajímavosti
Tipy na Vánoce z Boatparku (PR)

Tipy na Vánoce z Boatparku (PR)

Vánoce jsou na krku a s nimi i vybírání dárků, kterými potěšit příbuzné a kamarády. Uvažujete-li o nějakém tom kousku vybavení pro lyžaře nebo vodáky, zastavte se u nás v Boatparku – nejen že máme široký výběr, ale rádi vám i poradíme! Vybírat můžete ze širokého sortimentu vybavení pro lyžaře i vodáky. Všichni zaměstnanci jsou přitom sami aktivními vodáky, lyžaři či snowboardisty, takže vám při výběru profesionálně poradí. A co že letos bude frčet?

Jak na to?
Něco málo pro život

Něco málo pro život

Řada vodáků už dávno pochopila, že ač je na vodě příjemně a krásně, vždy je nutno dbát na svou bezpečnost a pokud se už něco při vší smůle stane, být materiálově připraven. Přesto se stále ozývají hlasy, že v době mobilních telefonů je lékárnička přepychem.

Zajímavosti
Skončí Vavřinec pod přehradou?

Skončí Vavřinec pod přehradou?

Možná jste zaregistrovali Kapku, která informovala o schválení dokumentu „Generel území chráněných pro akumulaci povrchových vod a základní zásady využití těchto území“. Je v něm popsáno 65 lokalit, které jsou vhodné pro povrchovou akumulaci vody, neboli pro výstavbu přehrad.

Turistika
Bezpečnost na vodě očima dětí

Bezpečnost na vodě očima dětí

V sobotu 15. října se za velké podpory MAS Aktivios v rámci projektu JUMP konal u přeštické loděnice druhý ročník akce Bezpečnost na vodě očima dětí. Tuto akci pořádali oddíly TOM a KČT Úhlava nejen pro vodácké a nevodácké oddíly, ale také pro veřejnost z Přeštic a okolí.

Divoká voda
Vrchlice (horní)

Vrchlice (horní)

Jak se ukázalo v diskuzi, nebyli jsme v neděli na Vrchlici sami. Na horním toku se proháněl se svojí partičkou Šakal, který vyslyšel naše přání a napsal krátkého průvodce a report z akcičky. Takže Vrchlická inspirace číslo dvě je tady a vy se koukejte chystat na vodu. Teče toho mraky.

Divoká voda
Velička WW II (III)

Velička WW II (III)

Krásný potok Oderských vrchů pramení kousek od Potštátu a v Hranicích na Moravě se vlévá do Bečvy. Je sjízdný při jarním tání nebo deštích z Potštátu. Na nástupním místě (křižovatka silnic 440/441) je občerstvovací stanice a nasedání je lepší ze břehu, protože vracák se tu hledá těžko.

Turistika
Thayaland – Dyje a příhraniční region

Thayaland – Dyje a příhraniční region

Na první pohled mne název oblasti zaskočil. Thailand, Thajsko, asi se mi zaměnilo „Y“ za I“. Vše na pravou míru uvedla až mapa, kde byl současně s německým názvem okolí název na moravské straně – Slavonicko. A jsme z Thajska doma. Thayaland, příhraniční region Dyje.

Zajímavosti
„Poklady“ na březích našich řek

„Poklady“ na březích našich řek

Než ostatní vstanou … to bych mohl dohledat jednu „kešku“, prohlásil Kaštan v neděli ráno na vodáckém tábořišti na Lužnici a se slovy: „je to odtud asi kilometr,“ odkráčel travou zmáčenou ranní rosou.