Články


Zajímavosti
Závody na Vsetíně

Závody na Vsetíně

A už je to zas tady! Zveme vás po roce závodit do Vsetína. Poslední únorovou sobotu 26.2.2011 se ve vsetínských městských lázních (GPS Loc. N49°20,433 E17°59,481) bude konat oblíbená soutěž v eskymáckých obratech. Soutěže tu vlastně v sobotu odpoledne proběhnou hned tři.

Divoká voda
Lednová sobota s kajakem na horách

Lednová sobota s kajakem na horách

Je to více jak týden, co v Česku zahrozila velká voda. Zatím co na Plzeňsku řeky tekly mnohde do domů, na severním konci republiky byly ideální vodní stavy. Na polské Kamienne bylo v sobotu 20 kubíků. O tom jaké to bylo píše Tomáš Mähring.

Turistika
Vianočné pádlovanie po slovensky

Vianočné pádlovanie po slovensky

Presne na Štedrý deň dostávam nečakaný darček – prichádza SMS-ka, že tečie Nitrica a ak mám záujem, ráno vyrážame… a tak celý večer zhovievavo sledujem rodinnú pohodu pod stromčekom a teším sa na svoje zajtrajšie Vianoce.

Divoká voda
Lednová obleva ve znamení sklerózy

Lednová obleva ve znamení sklerózy

Jarní tání uprostřed ledna? Neuvěřitelné se stalo skutkem a kombinace deště a opravdu teplého počasí přinesla dobrou vodu do námi oblíbených řek. O víkendu teklo prostě všechno od severu na jih, od západu na východ a dokonce i v zahraničí.

Turistika
Ani sníh, ani mráz na HYDRÁKY neplatí!

Ani sníh, ani mráz na HYDRÁKY neplatí!

Poslední den v roce je vždy na vše fofr. Zda je to tím, že se každý pokouší dohonit to, co během vánoc zameškal, netuším. A tak i na mně spočívá příprava nějakého zobání na slavnostní stůl (což obnáší nudnou a napjatou návštěvu obchodu – dámy prominou), patřičné vychlazení vnitřních mazadel a zároveň instalace raketové základny na půlnoční ohňostroj.

Turistika
Arctic Bismarck

Arctic Bismarck

Je 30. prosince a moje seakajakářské pádlo už mě tak říkajíc „svrbí“ ve stojanu v garáži. Když se dozvídám od souseda – vášnivého rybáře, že navzdory panujícím mrazům je většina tzv. jezera u hráze Vranovské přehrady dosud nepokrytá ledem, začínám být načatý. Večer padá rozhodnutí, ještě si letos naposledy zapádlovat.

Divoká voda
Nehoda na Labi

Nehoda na Labi

Krom toho, že se na Labi maximálně povedlo počasí a proběhlo několik skvělých závodů se taky stalo pár nehod přičemž jedna neměla daleko od toho, aby skončila smrtí. Co se stalo a jak to dopadlo se dočtete právě v tomto článku…

Divoká voda
Mohelnice, královna Beskyd bez koruny?

Mohelnice, královna Beskyd bez koruny?

Horský tok Mohelnice pramení nedaleko západního okraje horské chatové osady Obidová, západním směrem od horské obce Visalaje ve výšce 750 m n. m. Protéká CHKO Beskydy a u obce Pražmo ústí do řeky Morávky. Říčka protéká osadou Zlatník (nástupní místo), dále tvoří západní okraj přírodní rezervace Travný a přes Krásnou pokračuje do obce Pražmo.

Divoká voda
Mohelnice – královna bez koruny

Mohelnice – královna bez koruny

Smutná a šokující zpráva přišla ze severní Moravy. Českomoravská „vicemiss“ – říčka prohlášená českými vodáky za druhou nejkrásnější v republice přišla o jeden ze svých klenotů. Jeden z jejích nejhezčích a nejfotografovanějších skalních prahů byl zcela zničen hloupým a zbytečným lidským zásahem.

Seakajak
HGčko v Troji (PR)

HGčko v Troji (PR)

Od konce března 2011 mají vodáci, kteří navštíví slalomový kanál v pražské Troji, konečně po ruce prodejnu s kompletním sortimentem lodí a vybavení na divokou vodu i turistiku. Nově otevřené HG Sportcentrum Troja v prostorách bývalého sídla Profiplastu láká pádlující veřejnost nejenom specializovanou prodejnou.