Články


Turistika
Dračice pro masochisty

Dračice pro masochisty

Před časem se na HYDROwebu objevil článek o [redir=http://www.hydromagazin.cz/clanek/47-reissbach-dracice/]Dračici[/redir]. Již dlouho jsem si pohrával s myšlenkou Dračici splout. Zajímal mě právě úsek od Františkova dolů na soutok. Protože článek končil právě ve Františkově, rozhodl jsem se první květnovou neděli prozkoumat úsek do Klikova, kde máme chalupu.

Turistika
Memoriál Jana Ledče z Ledče

Memoriál Jana Ledče z Ledče

Už v sobotu 1. května 2010 se koná 22. ročník sjezdu krásné Sázavy z Ledče do Pikovic. Sraz účastníků před první etapou do Zruče je v 11 hodin u bývalého kina. Jednotlivé etapy budou dlouhé podle sil a ostatních okolností, předpokládáme že se pojede asi 25 km za den.

Turistika
Sázavské pádlo 2010 – 40. ročník

Sázavské pádlo 2010 – 40. ročník

7. – 9. května pořádá Loděnice Vltava spolu s D.O.S. závod ve sjezdu a vodácké všestrannosti pro dětské vodácko-turistické oddíly. Tentokrát zvolili jako téma „Jako za starých časů….“ Tak vezměte šusťáky a číny, spravte kování a oblepy na pádle a pojeďte to všem natřít!

Turistika
Splutí Litického oblouku

Splutí Litického oblouku

15. května 2010 se koná již 31. ročník této akce. Sraz účastníků je v 11 hodin na louce u železniční stanice Bohousová a jede se do Potštejna, což je 9,5 kilometru o obtížnosti WW I–II. Pořadatel Kolumbus TOM 5912 a SK Týniště nad Orlicí srdečně zve vodáky na splutí tohoto krásného úseku Divoké Orlice.

Turistika
Jarní Brtnička 2010

Jarní Brtnička 2010

Zdravím všechny vodáky a předkládám nabídku pro zpestření vodáckého jídelníčku od nás z Vysočiny. Jedná se o říčku, která je sice sjízdná jen ve velmi omezeně, buď po rychlém jarním tání a nebo po velmi vydatných deštích, takže většinou jen po několik dní, ale stojí za to. Povodí má krátké, tak i zásoba vody je velmi omezená. Proto je třeba na příležitost čekat připraven a jednat neodkladně. Tato šance nastala i letos.

Rychlost a maratony
Posázavská trilogie

Posázavská trilogie

Už v sobotu 24. dubna 2010 v 9:00 hodin odstartuje pořadatel – Vodácké a turistické centrum Bisport v Týnci nad Sázavou tento náročný závod v běhu, na vodě a na kole. Letošní již sedmnáctý ročník přivítá na sto vodáků, cykloturistů a přátel aktivního pohybu v přírodě. Trasa závodu vede většinou po značených turistických cestách.

Freestyle
Kaiserklamm Trophy

Kaiserklamm Trophy

První víkend v dubnu se konal v rakouském Kramsachu tradiční kajakcross Kaiserklamm Trophy na jedné z nejpopulárnějších rakouských divokých řek Brandenberger Ache. Byl to první letošní závod, kde se setkali extrémní jezdci prakticky z celé Evropy. Také se tu světu poprvé v akci představil nový kajak Raptor, který v prestižním závodě osedlali jeho dva hlavní autoři a čeští reprezentanti – Honza Lásko a Viki Legat.

Divoká voda
Kayakcross Kamenice 2010

Kayakcross Kamenice 2010

Dubnové odpouštění Josefovské přehrady bylo pro každého z nás každý rok skoro samozřejmostí. Letos je tomu jinak, ale i přes to jsme se rozhodli závod KayakCrossu uspořádat, pod podmínkou, že v týdnu před závodem poteče přírodní průtok minimálně 10 m3/s.

Divoká voda
Kamenice 2009

Kamenice 2009

Na Kamenici 25. a 26. dubna proběhnou raftové závody v úseku Plavy – Navarov, závody ve sjezdu v úseku Plavy – Jesenný, Kajak Cross – na Tobogánu a slalomy ve Spálově. Na Kamenici se pohybují stovky vodáků, informujte se proto o programu akcí a buďte k sobě navzájem ohleduplní.

Turistika
Müglitz – nedělní chvilka poezie u našich sousedů

Müglitz – nedělní chvilka poezie u našich sousedů

Po sobotní relaxaci v nás dloube červík a řešíme kam? V Sasku toho moc neteče a tak připadá v úvahu Müglitz. Nemá přemrštěný stav, ale na proplutí to bude stačit. Sraz je v neděli ráno v 9:00. V 7:20 zvoní na mém nočním stolku mobil. „Už jsi vzhůru“? „Jo jsem“, odpovídám a na druhém konci se ozývá: „Tož nám pojď dolů otevřít“.