Bunda HiKO Paladin 4O2

Bunda HiKO Paladin 4O2

Úspěšný model vodácké bundy Paladin od HiKA známe už nějakou tu sezonu. Pro letošní rok se tato stálice v nabídce HiKA dočkala inovace, která je ovšem tak výrazná, že by se dalo říci, že vznikla nová bunda – Paladin 4O2.

Dodává: Warmpeace
www.hiko.cz
Testoval: Snížák

■ Materiál: 4O2 (WP25 000 mm, MVP 15 000 g/m2/24 h)
■ Manžety: latex překrytý neoprenem
■ Dvojitý komín
■ Barevné provedení: modrá, červená
■ Infocena: 4 480 Kč

4O2 v názvu značí materiál bundy a O2 znamená, že materiál velmi dobře dýchá a je lehký jako vzduch. Když budeme konkrétnější, jedná se o čtyřvrstvý materiál – vnější vrstvu tvoří odolný PE, vnitřní vrstvy jsou tvořeny lehkým mikroporézním zátěrem a hydrofilní membránou a z rubu je materiál zakryt oděruvzdorným trikotem. Oproti svému předchůdci je navíc téměř o polovinu lehčí a vyniká i vyššími hodnotami vodního sloupce a prodyšnosti. Výsledkem je příjemně lehká bunda, která vás udrží v suchu při zimním ježdění, ale zvládnete v ní i teplejší dny, protože dobře „udýchá“ pocení.

Hned při prvním obléknutí cítíte vlastnosti nového materiálu, bunda je znatelně lehčí než její předchůdce a materiál je díky svojí tloušťce velmi poddajný, což umožňuje opravdovou svobodu pohybu. Střih bundy je navíc velmi velkorysý přesně v místech, kde je to třeba, tedy na zádech a okolo ramen a díky této kombinaci o bundě při pádlování prakticky nevíte. S bundou už mám odpádlováno několik měsíců – jak na kanále či našich řekách, tak třeba na zahraničních výletech do Alp a zatím vše drží a funguje. Švy se neodlepují, materiál je bez problémů stále nepromokavý, a pokud mohu soudit, tak splňuje i nadstandardní dýchavost. Navíc předčil má očekávání, co se týká odolnosti (namáhaná místa na rukávech jsou klasicky vyztužena Cordurou) a zatím vydržel všechno hrubé zacházení a nějaké to zarytí v šutrech, když nevyšla lajna.

Povedené kónické manžety na zápěstích

Samozřejmostí jsou dvojité manžety v kombinaci latex a neopren okolo krku i na rukávech, přičemž největší plus dávám manžetám na zápěstích, kde je latex překrytý kónický a dlouhým neoprenem, takže kloub je chráněný proti chladu, navíc bez stahování na suchý zip, které mě vždy spíše vadilo, než aby mi přišlo užitečné. Díky délce neoprenového překrytí je navíc možné toto přetáhnout až k záprstí a v chladnějších podmínkách si tak alespoň částečně ochránit citlivé klouby.

Neklouzavá vrstva na vnitřní straně komínuTunýlky pro boční stahování

V pase najdete standardní dvojitý komín, ze stejného materiálu jako zbytek bundy. Vnitřní komín je na spodním okraji opatřen gumou s přilnavou úpravou, aby se nevyhrnoval, a vnější komín se zpředu zapíná klasicky na suchý zip. Stahovací popruhy jsou vedeny tunýlkem v pase, takže nikde nepřekážejí. Při rozepnutí navíc skoro celé zajedou do tunýlku, takže se nikde nezachytávají o jiné části vodácké výbavy (například termoprádlo).

S Paladinem 4O2 v akciS Paladinem 4O2 v akci

Podtrženo sečteno je bunda Paladin 4O2 dalším perfektním kusem z nové kolekce HiKA a dokud ji nevyzkoušíte, neuvěříte, jak pohodlné a komfortní může pádlování v této lehoučké bundě být. Já v ní asi ještě nějaký ten čas pádlovat vydržím.

Zkušenosti čtenářů

Petr Heinrich

Po přečtení tohoto článku jsem bundu koupil a nejsem zrovna nadšený. Teče do ní téměř okamžite. Povrchem. Původně jsem myslel. že vnímám chlad vody a pot  vysrážený na textilu. Ale ne, materiál prostě propouští. Na vodě jsem v ní byl 6x a ten pocit jsem měl už po první jízdě.

Snížák

Ahoj, já bundu od testu stále mám a jsem nadmíru spokojený. Dokonce tak, že bych od nich rád i suchý oblek z tohoto materiálu. V bundě mám stále sucho a to se už na pár pěkný řek podívala a jezdím v ní i na kanále. Navíc jsem ji v poslední době doporučil kamarádovi a také je spokojen (ikdyž ji zatím nemá tak dlouho). Nejlépe asi zajít do Hika. určitě rádi vymění a řeknou v čem byl problém.

Honza K.
Snížák:

Ahoj,jakou máte skušennost s velikostí bundy? Váhám mezi XL-2XL. Mám 193cm. Díky za postřehy. Honza

MArtin Czinner

Ahoj, bundu jsem si koupil před týdnem a zatím jsem v ní byl pádlovat jen 2x , ale mám přesně stejný pocity jako Petr, tak doufám, že mě další pádlování vyvede z omylu!

MArtin Czinner

Ahoj, bundu jsem si koupil před týdnem a zatím jsem v ní byl pádlovat jen 2x , ale mám přesně stejný pocity jako Petr, tak doufám, že mě další pádlování vyvede z omylu!

20160601caihuali

Tento příspěvek byl redakcí smazán jako nevhodný

Patrik Štika
20160601caihuali:

Ja tuto bundu koupil pouzitou,ale naprosto minimalne ,byla jako nova.
A dnes uz vim,proc se tak zanovni bundy puvodni majitel zbavoval.
Take mi do ni tece .
Citim vlhko v rukavech ,jak je pri padlovani macim ve vode.
Latex na zapesti mi sedi dobre ,proste propousti material.
Dokonce mi v Hiku podlepili znovu svy zevnotr rukavu ,ale je to stejne.

Pavel Vaniš

Ja mam starší model paladina používaný je  mírně a pocity mám stejné, že mi teče rukávama. Vím ale o lidech, který jej mají bez problémů. Teď je bunda na kontrole v HIKU, tak jsem zvědavý jak to dopadne. Že by propouštěl materiál mi přijde ale nepravděpodobné. Vodu v rukávech ale mám. Já podezírám manžety. Pavel

Karlos
Pavel Vaniš:

Tak dej pak vědět, jak to dopadlo. Díky

Kiwi

Mám též tuto bundu a také mi do ní teče. Za ty prachy celkem šunt.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: