Na slovenském řece Hron se budou mít vodáci zas o něco lépe

Na slovenském řece Hron se budou mít vodáci zas o něco lépe

Na populární slovenské řece Hron, která je v sezoně hojně využívána vodními turisty, došlo v létě minulého roku k vstřícnému kroku vůči vodákům. Na jezu v Hronské Dúbravě (ř. km 134,1), který je klapkový a tudíž nesjízdný, byl otevřen rybochod, kterým je možné jez splout nebo alespoň lodě skoníčkovat. Odpadá tak dřívější náročné a dlouhé přenášení. (foto: maps.google.com)

Zkušenosti čtenářů

Petr

Ahoj,
tenhle tam byl, pokud se samozřejmě moc nepletu, už v roce 2016. Nevím jestli byl „otevřený“, ale každopádně jsme ho využili. Na Hronu dlouhé a náročné přenášení je, pamatuji si minimálně dvoje.
P.

Snížák

Podle informací, které nám dala půjčovna Votus, se to otevřelo teprve vloni v létě…

Cedník

Rybochod s nesmyslně zahrazenými trámy, aby se tam nedaly podšoupnout lodě, tam byl již v roce 2015. Raději nebudu ukazovat fotku, jak jsme to upravili, aby se nám pod to vešly kánoe a pramice….., protože zrovna tento jez, vedle něj silnice první třídy, opravdu není vhodný pro pohyb dětí okolo. Stavěl to, s prominutím, člověk s minimální představivostí, co to může udělat za povodně, neřkuli, kdyby tam chtěli zachraňovat uplavanou babičku…. Hron je od Zvolena v posledním desetiletí prostě těžká deprese, ale dojet do Dunaje stále stojí za to:-)

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: