1.3.2009 – tak už nám to začalo

1.3.2009 – tak už nám to začalo

Nevím, jak moc sledujete kalendář, tak jen připomenu, že se v noci ze soboty na neděli přehoupl měsíc únor do března, což by nebylo nic tak úžasného, kdyby se nám, kteří jsme upoutáni v naší vlasti, zároveň téměř naplno nerozběhla vodácká sezóna.

To, že pojedeme v neděli pádlovat, jsem věděl od čtvrtka, bohužel to dost dlouho vypadalo, že si dám tak maximálně Labe na úseku Čelákovice – Brandýs a zpět. Naštěstí v sobotu začala většina potoků a říček postupně navyšovat stav a tak se, zatím trochu nejasně, začaly rýsovat další možnosti. Naproti tomu v neděli ráno už jsme nevěděli, který rozvodněný potůček si vybrat – teklo to prostě všude (alespoň co se středních poloh týká). Po složitém vybírání jsme se shodli, že na jarní rozpádlování budou dobrá Stvořidla. 30cm nad minimem slibovalo příjemnou nedělní zábavičku.

Převlékáme se plní nadšení z úžasného potoka, který nám připravil jak adrenalinový zážitek, tak příjemné svezení na lehčí vodě a jako velký bonus výhled na unikátní památky. Po převlečení do civilu už nám k úplné spokojenosti zbývalo jen naplnit své útroby nějakou dobrotou, k čemuž výtečně posloužila místní pivnice, která nabízí více druhů piv než limonád.

Už teď se těším na příští víkend, podle předpovědi by kohoutky měli zůstat otevřené.

J.J.

Jaště pár foteček:

Zkušenosti čtenářů

Civa

No, pekne hosici. Zase tak suse to nevypada:)

Fantomas

Nebylo to suchý. Voda byla dobrá. Hlevně jsme si konečně krapet zapádlovali, takže paráda velká. Chvílema svítilo i sluníčko na břehu vobčas vylejzali sněženky. To sem měl málem organizmus.

šakal

Ahoj!
nedá mi to – když jsme v ne ráno projížděli přes K. Horu byla Vrchlice ještě bez vody. Ale nám to nevadilo, páčto jsme valili na Vrchlici nad Malešovem, kolem Sionu. Taky parádní voda, dobrá WWI-II. Odpoledne pak Vrchlici pustili víc než dost i pod přehradou, ale to už jsme byli na Klejnárce.
Skoro jsme se potkali.. Zdravím, šakal

Snížák

Sakal: Nemáš nějaké foto z horní vrchlice? To by mě docela zajímalo 🙂

Fantomas

Já myslím že nás všechny. Jestli se ti chce udělej krátkej report a pošli mi ho a já to přidám na web k tomuhle článku. Stačí tři čtyři fotky a krátkej textík. Znáš to.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: