Bach víkend

Bach víkend

Jako Jin a Jang, černá a bílá, noc a den…. Tak se tváří jeden z živlů, který naši zelenou planetu nechává tak krásně a zákonně fungovat. Na tyto stánky se pravděpodobně převážně dostanou ti, kteří onen vodní živel – jež ve velkém množství umí zanechat na lidských duších ohromné jizvy – v poněkud vyšších dávkách vídají velice rádi a zápolí s ním i když taktéž na hranici, nikoli však psychického zhroucení a bezmoci, nýbrž opojení, radosti a toho mrazivého pocitu, který mnoho z těch, co takovéto články rádi čtou a píší, velice dobře zná.

Když naši matičku zemi oblaka obdařila dávkami dešťových kapek v podstatně větším, než malém množství, mnoho řek a potoků si našlo cesty i mimo svá koryta, vydali jsme se na prodloužený víkend do námi oblíbené destinace a to okolí Bad Ischglu….

Člověk by ani nevěřil, kolik atraktivních potůčků, potoků, říček tato oblast nabízí. Za tři dny jsme objeli 11 potoků různé obtížnosti od WW IV do WW VI. Když na tyto potoky vodáci jedou, modlí se, aby byla voda. Po mnohých objížďkách jsme se už modlili, aby bylo vody málo. Tolikrát jsme zastavili u Ofenseebachu a kleli všemi směry, že ne a ne přestat pršet. Nakonec se nám i přes nepřízeň počasí zadařilo něco sjet.

První ochutnanou neznámou se pro nás stal Frauenweissenbach. Vody bylo taktéž požehnaně, ale ta touha po pádlování některé z nás prostě zlomit umí. Úsek vhodný k sjíždění – cca 2 km skrývá nevídané představení v podobě vodopádů, slajdů a všemožných šoufků. Za našeho vodního a psychického stavu jsme uznali za jetelnou koncovou pasáž od lesní chalupy. Nádherná voda, v cestě však jeden zákeřný, navenek mile se tvářící válec, který dokonale předvedl, že řeka při cestě svým korytem, na rozdíl od nás, pádlistů, chyby nedělá.

Ahoj Marťas, Vaňous a Vory

Zkušenosti čtenářů

Spaci

Možná se zeptám hloupě,vodopády neskáču – tak daleko mé zkušenosti ještě nesahají – na jedné z posledních fotek tohoto článku je jeden kajakář v letu zhruba v polovině výšky skoku a druhý je těsně za ním na jeho hraně.
Jak to dopadlo? Nepotloukli jste se navzájem?
Díky Spaci

kmochacek

Vzhledem ke zkušenostem pádlistů nejspíš takovou chybu v reálu neudělali. Vidím to na 2 (fotky) v 1

Vory

Tak nejsme až takové modelíny, abychom se tam vrhali ve vláčku. .:)

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: