Wave festival 2014

Wave festival 2014

První srpnový víkend se v areálu vodních sportů Lídy Polesné uskutečnil další ročník mezinárodního závodu ve vodním slalomu Wave. Jako již tradičně se nejednalo pouze o samotný závod, ale o celý festival vodních sportů s doprovodným večerním programem v podobě živě hrané muziky.

V pátek a v sobotu večer zde vystoupila kapela Akia, Pumpa, Road Work, Spolektiv, Strong Coffe a zpěvačka Michelle B. Návštěvníci si v pauze mezi jednotlivými jízdami vodních slalomářů mohli zkusit jízdu na raftu nebo jen divokou vodou proplavat.

V samotném závodě ve vodním slalomu, který měl 214 startujících, zazářily především ženy – Amálie Hilgertová zvítězila na kajaku, Bára Čekalová a Jana Matulková obsadily první a druhé místo v kategorii C1. V kategorii C1 se zadařilo i Františku Jordánovi, který se umístil na druhém místě za vítězným Němcem Trummerem. V kajaku mužů potom po vyhrané semifinálové jízdě vylovil bronz Michal Buchtel, zlato a stříbro putovalo do Francie.

Divácky velmi atraktivní byl znovu Boater Cross. Jedná se o závod dvojic na gumotexových Pálavách s hromadným startem 7 posádek. Cílem je propádlovat skrze divokou vodu co nejrychleji do cíle a cestou projet dvě protivodné branky. Tento závod bývá na Wavu přezdíváný jako Maso Cross a jedná se o skutečně zábavnou a dramatickou podívanou.

V rámci Wave festivalu vodních sportů se uskutečnilo také Mistrovství České republiky v Paddle Boardu. Jízdu na paddle boardu si zde mohla vyzkoušet i veřejnost. Závodilo se hned ve třech disciplínách: slalom, sprintu (time trial) a board crossu. Závod byl konán v horní polovině umělé slalomové dráhy, která je méně obtížná a částečně i uchovala přírodnější charakter.

V porovnání s šílenstvím více než 450 startujících závodníků na Evropském poháru juniorů, který byl v areálu Lídy Polesné konán ve čtvrtek a pátek, se nedalo ubránit dojmu, že celý víkend je komornější, ale o to příjemnější akcí. Ani počet návštěvníků nebyl příliš vysoký a například kapely hrály v některých chvílích jen pro pár nadšenců. O skvělou atmosféru se v průběhu závodu staral již ustálená komentátorská dvojice MaD Speakers tvořená Danielem Stachem a Miroslavem Lencem.

[redir=http://wave-festival.com/cs/]Oficiální stránky Wave festivalu[/redir]
Autor článku: Jan Busta
Autor fotografií: WAVE 2014, facebook

Zkušenosti čtenářů

žralok

Na to kolik zrcadlovek , kamer a pod. jsem na Wejvu viděl , se mi nepodařilo nic nalézt . Poradí někdo ?

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: