Mladí kajakáři sbírali zkušenosti na prvním letošním HIKO Youngsters campu

Mladí kajakáři sbírali zkušenosti na prvním letošním HIKO Youngsters campu

První z letošních HIKO Youngsters campů je za námi. V krátké reportáži od jednoho z instruktorů, Ondry Křivánka, si můžete přečíst jak akce probíhala. Mladí kajakáři si domů kromě mnoha poznatků a zkušeností odvezli i věcné ceny a hlavně kupu zážitků. Další z campů proběhne ve dnech 20. – 21. 9. opět v pražské Troji.

V pátek odpoledne 25. 7. se v HGsport centru v Troji pomalu začali sjíždět lidi na první z letošních HIKO Youngsters campů. Tento letní kemp nebyl nijak přeplněn účastníky, ale o to více si to instruktoři i frekventanti užili. V pátek večer proběhlo seznámení, lehké povídání o pádlování a poté volná zábava u videií z různých koutů světa.

Brzy se šlo na kutě, jelikož v sobotu všechny čekal od rána nabitý program v podobě tréninků, ve skupinách dle výkonnosti, a také závody. Odpoledne se část závodníků utkala ve funslalomu na klidné vodě a zbytek odvážnějších si to rozdal v kayakcrossu přes celý kanál. Večer proběhlo vyhlášení vítězů a předávání hodnotných cen od firmy HIKO. Házečku, lékárničku či popruhy na lodě opravdu ocení každý začínající vodák. Samozřejmostí také bylo vyhlášením již tradičního “Best rider of the day“, kterým se stal nejmladší účastník, teprve osmiletý Jirka. Vše bylo následováno videocoachingem a společným grilováním masa pod taktovkou Boulder v síti.

V neděli jsme vstali ještě krapet dříve a opět do prosluněného dne. Dopoledne nás čekal další trénink. Odpolední trénink byl o půl hodiny zkrácený z důvodu dalšího závodu. Tentokrát se jednalo o závod ve freestylu na divoké vodě a to podle youngsters pravidel, kde se hodnotí třeba i nájezd do válce či vlny a nebo eskymák. Na tento závod již musel přispěchat Red Bull a dodat všem nutnou energii ke skvělým výkonům. Hned jak jsme vylezli z vody, opět nás čekalo předávání množství cen, společná fotka a poté již pomalé troušení ke svým domovům.

Doufáme, že si všichni užili spoustu zábavy a přiučili se novým věcem. Kdo tento kemp nestihl, či se mu nehodil termín, nemusí smutnit. Ve dnech 20. – 21. 9. se koná další camp a opět v Troji. Více informací naleznete zde.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: