10. ročník Den Labe – závody dračích lodí

10. ročník Den Labe – závody dračích lodí

Když se sejde dobrá parta, přidá se krásné počasí, vždy zavládne dobrá nálada a pak již každý účastník vyhrabe až ze svého dna všechnu „bojovnost“ ke zdravé sportovní rivalitě.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Vyzkoušet se má všechno. Proto jsem ani na moment nezaváhal a přihlásil se na závod dračích lodí. Pojal jsem to jako vhodný silový trénink na zahraniční divokou řeku a výborně strávený den u vody. V pátek, den před závodem, jsem dorazil na trénink, ale své družstvo jsem nikde nenalezl. Nějak jsem se v tom fofru zapomněl optat, jak se jmenujeme…

Za dobu, kterou se každý vodák pohybuje na vodě, získá spoustu kamarádů, a pak není divu, že i na takové akci někoho potká. A protože stejně jako u ostatních posádek chybělo několik jejich členů (konečně byl všední, pracovní den), obdržel jsem pozvání do jejich posádky na rozcvičení. V době, kdy naše partie byla připravena k rozjezdům, jsem měl za sebou již několik startů. Naše Ála netrpělivě vyhlížela své členy posádky, a protože jsem nepřehlédnutelný, rychle mě našla a odvedla k ostatním. V úžasu jsem přehlédl celou partii naší posádky a zjistil, že je až na mou osobu a Baliho složená výhradně z žen. Ihned mě napadlo, že nemáme příliš mnoho šancí na nějaké vrcholové umístnění, ale jistě musíme být nejkrásnější posádkou na vodě (tedy až na mě). Mé tělo by ani po mnoha zásadních úpravách ženu nepřipomínalo a s plešatou hlavou by se toho příliš také udělat nedalo.

Příprava na první závod
Příprava na první závod

Předpověď počasí se již od sobotního rána k našemu štěstí nevydařila, a tak nás po celý den provázelo krásné slunečné počasí. V době mého příchodu v domluveném čase, se již zdatně závodilo. Startujících družstev bylo 36 a vždy startovalo v jednom závodě šest lodí. Fandících diváků a přihlížejících po celé délce závodní trati bylo více než dost. Každý se snažil ulovit nějakou tu momentku svého družstva, a tak bylo živo jak na vodě, tak i na břehu. Náš start byl stanoven až na 11:10 hodin.

Zázemí pro závodní družstva bylo pořadateli dobře připravené a náš stůl družstva T-club team se nedal přehlédnout. Děvčata nenechala nic náhodě a v mžiku se stůl proměnil v bohatý Švédský stůl. Ten se prohýbal pod ovocem, zeleninou, sladkostmi i slanou krmí. Nebylo tedy divu, že se stal fotografickým objektem. No, jestli to všechno snědí, tak tu loď na startu neurveme… Jak se ale záhy ukázalo, vše bylo jinak. Jednak nás mužů se rozrostlo na konečných pět pádlerů, a každá z žen po zatopení ve svém žaludečním reaktoru přísunem dobrot se rozhodla, že všechnu tuto vtěsnanou energii promění v lodní motor.

T-club team
T-club team

V první jízdě naše družstvo obsadilo čtvrté místo, což nikdo ani nepředpokládal. Radost z tohoto postupujícího umístnění dodalo každému našemu členu novou energii do další jízdy. Zároveň bylo na každé naší pádlerce vidět, že žádné posádce nehodlají nic dát bez boje. Před další jízdou se na startu změnilo strategicky zasedací pořadí v lodi. Nejen díky této změně, ale i díky opětovnému nasazení našich krásek, naše loď vybojovala v tomto závodě třetí místo v cíli. V té době se již vědělo, že náš team bude bojovat v poslední jízdě o 25. až 30. místo.

Poslední jízda o tato konečná místa byla od startu až do cíle hodně vyrovnaná. Každá posádka si byla vědoma oč jde a pochopitelně vydala na této jízdě ze sebe vše. Naše loď dorazila do cíle na 4. místě a tak T-club team obsadil v konečné listině pěkné 28. místo. Nutno podotknout, že pro některé to byla premiéra, a ač převážnou část lodi tvořilo něžné pohlaví, přesto všem dokázalo ukázat svou velkou bojovnost!

Závěrem je na místě poděkovat všem posádkám za sportovní ukázněnost, pořadatelům za výbornou připravenost celé akce a pochopitelně i sponzorům, bez kterých by tato akce v takovém rozsahu neproběhla. Byl to krásně prožitý sobotní den na vodě a každý z nás dokázal, že i na Labi to žije.

Zkušenosti čtenářů

rocky

Ahoj. Dobry, jen nemuzu prijit nato kde se to konalo. Na Labi se jezdi vic dracackych zavodu. Atlanta na jezeru Laniek kde se jela v ’96 Olympiada bude letos ICF Dracacke M. Sveta.

Ronny

Ahoj, Atlanta to bohužel nebyla. Konalo se to u Ústí nad Labem, nad zdymadly u Vaňova. Tak snad příště 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: