Devils po desáté

Devils po desáté

Desátý ročník Devils Extreme Race byl zkrátka jedinečný! Ať už kvůli výjimečně hojné účasti světových kajakářských elit, skvělým kapelám, ale také proto, že to měl být ročník poslední. Pozitivní ohlasy a nečekaný zájem ale rozhodly, že se na Čertových proudech bude závodit i příští rok. Devils Race byl zároveň finálem a vyvrcholením nově vzniklé série evropského poháru extrémních závodů s názvem EKEC.

Celý víkend začal už čtvrtečním večírkem, kde byl sud zdarma a akustický koncert. Této lákavé nabídky využila zejména ta část závodníků, která nepotřebovala ladit formu na závody a také organizační tým, který po zbytek víkendu už musel pracovat na plné obrátky. Naopak pátek už se nesl ve znamení trénování, hledání těch nejrychlejších závodních lajn, příprav na závody, ale samozřejmě pro některé také ve znamení koncertů a warm up party.

Kvalifikační závod, který se jel přes Papírnu a Okno, rozhodl, kdo proti komu nastoupí v závodě Head2Head, který se jel na Schodech. Ve výsledcích a rozřazování hrály roli setinky vteřin, ale díky profesionální časomíře a čipům byl letošní závod opravdu vychytaný do posledního detailu. Nečekané kombinace závodníků přinesly zajímavý závod plný zvratů, ze kterého nakonec vyšel vítězně Eric Deguil a v kajakářkách Bety Brabcová.

Seznam postupujících / F: Jan Skoumal
Seznam postupujících / F: Jan Skoumal
Závodění na Schodech / F: Jan Skoumal
Závodění na Schodech / F: Jan Skoumal

Dalším sobotním závodem byl Dam2Dam, sponzorovaný značkou ZET částkou 1000 euro. Navzdory silné zahraniční konkurenci, ve které nechyběli kromě profesionálních extrémních kajakářů z celého světa ani favorizovaní slalomáři z německé áčkové reprezentace, nejlépe obstál domácí borec Michal Buchtel. Vítězství v České republice zůstalo i v kategorii holčiček, z prize money se radovala česká creekařka Pája Zástěrová.

Start závodu Dam2Dam / F: Jan Skoumal
Start závodu Dam2Dam / F: Jan Skoumal

Devils Extreme Race byl posledním závodem, který mohl zamíchat s pořadím v nově vzniklé sérii extrémních závodů s názvem EKEC. První dva závody se odjely už v jarních měsících, byly to Outdoormix Festival ve Francii a King Of The Alps v Itálii. Větší část celkových prize money v hodnotě 3000 euro věnovaných značkou Hiko nakonec putovala za vítěznou dvojicí Eric Deguil a Michal Buchtel. V holčičím závodě potvrdila roli favoritky domácí Pája Zástěrová, pro druhé místo si až z Velké Británie přiletěla Lowri Davies a třetí skončila Zofia Tula z Polska.

Vyhlášení vítězů / F: Jan Skoumal
Vyhlášení vítězů / F: Jan Skoumal

Že se letošní ročník Devils Extreme Race opravdu povedl, potvrdil i sám ředitel závodu Míra Kodada. V příštích týdnech chystáme s tímto českým extrémním kajakářem a hlavně organizátorem jednoho z nejlepších vodáckých eventů v Evropě rozhovor a vy máte jedinečnou příležitost se zeptat na cokoliv, co vás ohledně Devils zajímá a zároveň sdělit své náměty na zlepšení, aby byl příští ročník ještě vychytanější. Otázky pište pod článek do diskuse a my je do rozhovoru zahrneme.

Pokud chcete vidět více fotografií z letošního Devils Extreme Race, podívejte se do galerií od Cvak foto nebo od Vítka Ludvíka.

Zkušenosti čtenářů

žralok

Že by na akci byla i nějaká erotika ? První odkaz na fotky od Cvak foto mi totiž píše „Obsah je nedostupný .  Tuto stránku vidí je lidé , kteří dosáhli minimální věkové hranice „

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: