Devils Extreme Race 2018 – doposud suverénně nejlepší ročník!

Devils Extreme Race 2018 – doposud suverénně nejlepší ročník!

Devils Extreme Race patří už 12 let k největším evropským závodům. A že se tahle akce každý rok zvětšuje a hlavně nabírá na kvalitě, potvrdil právě letošní ročník, který byl doposud suverénně nejlepší! A to navzdory tomu, že předpověď počasí strašila organizátory i samotné návštěvníky a slibovala silný déšť a zimu po celý víkend.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Devils Extreme Race znamená víkend plný pádlování na nejkrásnějším úseku řeky Vltavy – Čertových proudech, skvělých kapel a jiné zábavy jako například stále oblíbenějšího turnaje v páce. A v neposlední řadě samozřejmě také závodů, které jsou rok od roku kvalitnější – dotovanější prize money i parádní hodnotné ceny, letos od značek Hiko a Represent. Také oblíbený Helltrain se organizátorům podařil zařídit i letos, v sobotu vlak jezdil téměř každou půl hodinu.

Samotný závod byl letos nadupaný těmi nejkvalitnějšími závodníky. Na startu byli kromě Čechů a zástupců ostatních tradičních evropských států k vidění například také kajakáři z Ekvádoru, Kostariky, Nového Zélandu nebo Argentiny.

Devils Extreme Race 2018

Celkové pořadí se určilo součtem výsledků všech tří závodů – kvalifikace, kayak crossu a dlouhého závodu neboli Dam To Dam. Kayak cross měl opět start o několik metrů výš než předešlé roky, jelo se po čtyřech lodích a trať byla pro zpestření doplněna dotykovým bannerem v úvodní části tratě. Se závodem si nejlépe poradil MicheleRamazza, druhý dojel MikeDawson a třetí StefanHengst. Maraton opět ovládl EricDeguil, druhý dojel MicheleRamazza a třetí MikeDawson. Součet tří závodů nejvíce nahrál MicheloviRamazzovi, druhým jezdcem Devils 2018 se stal MikeDawson a jako třetí skončil EricDeguil. V holkách se prize money rozdaly mezi vítěznou PavlínuZástěrovou, druhou BetyBrabcovou a třetí LuckuŠedivou. Celkem si nejrychlejší kajakáři a kajakářky tohoto víkendu rozdělili 1 000 euro, které do závodu věnovala firma ZET kayaks.

Po dvou letech Devils Race opět hostil finále Evropského poháru v extrémním pádlování. Celkové pořadí určovaly u každého závodníka tři nejlepší výsledky ze závodů Bzhuzha Race, Outdoormix Festival, King of Alps, Ekstremsport Veko a Devils Extreme Race. AndiBrunner z Rakouska měl první místo jisté ještě před akcí a z Devils si odvezl prize money 1 000 euro. Jako druhý ze souboje vyšel Francouz EricDeguil a třetí MicheleRamazza z Itálie. Evropskou tour v holčičí kategorii suverénně ovládla Bety Brabcová.

Devils Extreme Race 2018

Jako každý rok, pořadatelé se snaží, aby si během Devils víkendu přišel na své každý. Nabitý závodní den a bohaté prize money pro ty největší sportovce a pořádná party a koncerty pro ty, kdo se do Loučovic jezdí především pobavit. V sobotu se o zábavu postaraly kapely Až Naprší A Uschne, Tabaskar a energií překypující kapela Move Breakers. Po loňském úspěchu také letos proběhl Turnaj v páce a vítězové dostali věcné ceny od firmy Hiko. Organizátoři akce byli štědří a zcela novou rodeovou loď od firmy EXO nadělili náhodně vylosovanému kajakáři ze startovního pole.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: