CNAWR v roce 2015 a plány na příští sezonu

CNAWR v roce 2015 a plány na příští sezonu

28.11. proběhla v Boulderu v síti každoroční členská schůze CNAWR. A to je ideální prostor pro bilancování, co se povedlo, co je naopak potřeba zlepšit a zejména naplánování aktivit na nadcházející sezonu.

V sezoně 2015 je podařilo pod taktovkou Ondry Křivánka a Pirate production uspořádat dva Youngsters campy. Tyto campy CNAWR finančně podporuje každý rok. Jejich účelem je pomoct začínajícím kajakářům ve snaze o zvládnutí ovládání lodi a práce s tekoucí vodou. Vše pod dohledem zkušených trenérů. Účast bývá opravdu rozmanitá, od úplných začátečníků na divoké vodě až po zkušenější harcovníky, co potřebují vypilovat freestyle techniku.

Také jsme spustili projekt společného pádlování každé úterý od 18:00 v pražské Troji, jako určitou formu dobrovolných tréninků pro každého kdo má chuť se zlepšovat. Zejména ze začátku sezony to mělo zajímavé výsledky, a jelikož v tom budeme pokračovat, každý kdo má zájem, bude vítán.

Naší nejviditelnější a nejprestižnější činností bylo pořadatelství závodu Evropského poháru ve freestyle kayakingu. Tak jako před dvěma lety, se i letos závodilo v pražské Troji na akci známé jako FREESTYLE FEST. O Freestyle festu jsme vám již psali. Cílem akce bylo otevřít ji pro co nejširší veřejnost, ať už šlo o freestylery, creekery a nebo i lidi, kteří třeba s kajakováním ještě nezačali, nebo už skončili, případně šli jen tak okolo.

K dispozici byly skimboardy, paddleboardy, trampolína nebo půjčovna vodáckého vybavení. Hlavní program byla samozřejmě soutěž ve freestylu. Pro vyznavače dlouhých lodí jsme ale uspořádali závod v kayakcrossu, kdy se spolu na trati utkávají čtyři borci nebo borkyně najednou. Kdo nemá rád kontaktní soutěže, ten nastoupil do nedělního fun slalomu. Díky dobrému počasí akce proběhla ve skvělém duchu. Doufejme, že se nám příští rok povede přilákat ještě více lidí, kteří se přijdou pobavit, vyvenčit svoje ratolesti, anebo si prostě užít víkend.

A jak to v Troji opravdu vypadalo se můžete podívat zde:

ECA Eurocup Prague 2015 highlights from Peter Csonka on Vimeo.

Poslední akcí pod taktovkou CNAWR, resp. jeho plzeňské složky, byly závody v Plzni u Kalikovského mlýna. Z důvodů extrémního sucha se tato událost přesunula až na 17.10. To je termín jen pro opravdu extrémní vyznavače freestylu za každého počasí, což se pochopitelně výrazně projevilo na účasti. Tím spíše byla podtrhnuta důležitá společenská úloha tohoto sportu.

Plány na sezonu 2016:

Hlavní akcí je pro nás příští rok samozřejmě FREESTYLE FEST v Troji. Opět připravíme podmínky pro co nejširší pole účastníků. Mimo mistrovství ČR ve Freestyle se bude určitě pořádat FunSlalom, Kayakcross a mnoho dalších dovednostních aktivit pro vodáky i kolemjdoucí. Termín konání těchto závodů je stanoven na víkend 10.-11.9, tak, aby měli všichni čas vrátit se z prázdnin a mohli se účastnit.

Naše plzeňská sekce opět plánuje závody na Kalikováku. Pravděpodobně proběhnou někdy na jaře či začátkem léta. Záleží na situaci s množstvím vody ve vodní nádrži v Hracholuskách. Také snad dopadne, rovněž na jaře, výjezdní akce – volné ježdění na legendárním playspotu na Moravici. Bohužel zatím proti tomu mluví letošní extrémní sucho. S vodou se totiž (nejen) na této řece bude muset pravděpodobně velmi šetřit.

Dále máme velké plány s výukou jak pádlování a tak i freestylu v pražské Troji. V roce 2016 a s podporou tohoto sportu celkově. Volné pádlování bychom rádi posunuli na klasické tréninky, nákup vybavení pro začátečníky, zimní dotované tréninky na bazénu a další aktivity.

Co se týče reprezentace, nejaktuálnější akcí je pro nás Mistrovství Evropy v Plattlingu, které proběhne 25.-28.5. Reprezentační tým je složen takto:

C1 – Lukáš Červinka, Jan Choutka, Vilém Klepač
K1W – Katka Jírová
K1JM – David Hlaváček
K1M – Jan Havelka, Ondra Křivánek, Tomáš Pospíšil, Jan Bubník

Z mezinárodních akcí se koná taky Světový pohár v Jižní Americe. Vzhledem k časové a finanční nákladnosti tohoto podniku se pravděpodobně nikdo z naší reprezentace kompletního seriálu nebude účastnit.

Tak a to je vše co si z této schůze a vlastně celé sezony pamatujeme. Budeme se těšit na tu příští a věříme, že i s vámi se uvidíme na tréninku nebo na závodech.

Hodně zdraví a elánu do pádlování a freestylu vám přeje

Text: Miloš Trnka

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: