KALIKOVÁK RODEO 2K17

KALIKOVÁK RODEO 2K17

První červnový víkend je za námi a s ním i první freestylové závody na divoké vodě letošního roku. Hracholuská přehrada a pánové z Povodí se, i přes opět poměrně suché období, pochlapili a nechali vodáky z TJ UNION Plzeň uspořádat již tradiční akci pod záštitou CNAWRu.

Něco málo přes dvě desítky závodníků se utkalo ve čtyřech kategoriích. Největší zastoupení měla klasicky kategorie chlápků. Ale i v kategorii holek a bastardů (starých či zkušených chlápků), se muselo o medaile bojovat.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Otevřená byla též kategorie youngsterů, která by měla k tomuhle sportu nalákat zpátky více příznivců. Závodníci a doprovodní účastníci se do Plzně sjížděli už od čtvrtka, aby si osahali zdejší playspot.

Rodeo Kalikovák 2017

V pátek na večer u spotu ve stánku teklo též pivo. Kolem sobotního poledne se za doprovodu dýdžeje Martina Žanyho Doležala odjely kvalifikační jízdy systémem session. V průběhu dne proběhly nějaké neúspěšné pokusy na wakeboardovém vleku a vše se chystalo k podvečerním finálovým válcovým soubojům.

Rodeo Kalikovák 2017

Finále odstartovaly jízdy holčiček. O zlato si to rozdaly zahraniční závodnice Nina Csonková s Chrastinou Hochstrasser. Kvůli stejnému počtu bodů pak ve prospěch slovenské freestylerky rozhodla druhá lepší jízda. Bastardy ovládnul domácí závodník Petr Pulec Martínek,v kategorii youngsterů zvítězil též plzeňský Dominik Zimmer a mezi muži nasázel nejvícebodovaných otoček nepřekvapivě Peter Csonka.

Rodeo Kalikovák 2017

Po vyhlášení a bohaté tombole, ze které si hlavní cenu v podobě longboardu odnesl rakouský závodník Marcel Bloder, se dění přesunulo ke stánku nebo spíš „do Zimbabwe“, neboť právě tady Michal a Honza Havelkovi letos brzy z jara objevovali krásy místních řek a o film ze svého cestování se s ostatními podělili.

Rodeo Kalikovák 2017

Dík patří sponzorům (HIKO, TNP), CNAWRu, Povodí Berounky, Kalikovskému mlýnu, plzeňským organizátorům akce z TJ UNION Plzeň, Janu Lukáškovi Lukášovi za prográmekn a počítání výsledků a hlavně všem zúčastněným, ať závodníkům či divákům, bez vás by to nebylo úplně ono! Tak zas za rok…

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: