Nebezpečný strom na Divoké Desné: aktualizováno!

Nebezpečný strom na Divoké Desné: aktualizováno!

Divoká Desná je velice zajímavá říčka tekoucí v Jeseníkách. Nemívá sice vodu často, ale když ano, je to parádní a také velmi rychlé a kontinuální svezení. Pro letošní jaro je třeba dát si tady pořádný pozor, protože v korytě se usadil strom. Dle informací, které nám zaslal Marek Palisa, je strom ve spodní polovině řeky pod skálou, na kterou silně táhne proud. Pro bezpečné přenesení je dobré vystoupit pod válcem, který často žere. Kdo jezdí ví. Ostatní si dají pozor!

Přidáváme fotky z 10.5., které nám zaslal Vojta Brádle. Strom je nyní přeříznutý napůl.

Strom na Divoké Desné

Zkušenosti čtenářů

Honza

Jen doplňuji, že je to pod tou převislou skálou v úseku mezi trojkaskádou a trubkovým mostem. Místo není vidět ze silnice, je k němu potřeba dojít a předem prohlédnout! Teď při stavu 4,5 m3 bylo mezi hladinou a skálou, pod kterou vás to kvůli tomu stromu 100% natáhne, necelého půl metru. Na kajaku sjeto, ale nutí vás ručkovat pod skálou nebo podeskymovat, baraka se tam nevleze. Při nepatrně vyšším stavu může být smrtelně nebezpečné. Vypadá, že tam ten strom bude pěkně dlouho, je to pořádný macek. Každopádně předem prohlédněte a raději přeneste!!! Pohled na místo zespodu zde: <a href>http://oi63.tinypic.com/2wnwwvn.jpg<a&gt;

Honza

Odkaz mi nejde vložit, tak si kdyžtak zkopírujte ručně:
http://oi63.tinypic.com/2wnwwvn.jpg

Václav

Mám velmi dobrou zkušenost s nahlášením stromů v korytě Povodí (Labe) a jejich následném odstranění z jejich strany. Stačí zavolat a domluvit se na poslání přesných souřadnic, stromy mizely.

Honza

Jeli jsme v sobotu 6.5.2017 a strom už někdo řízl napůl, takže spadl do vody a zavazí o něco míň. Převislá skála se již dá objet a nenatáhne vás to přímo pod ni. Kdo nezná, ať raději prohlédne …

Jirka

Ahoj, za jakého vodního stavu se dá jet ten úsek od Dlouhých strání do Koutů? Byli jsme tam minulý víkend. Zastavili jsme u rozcestí k přehrade a po prohlídce prvnách cca 500m od křižovatky nahoru nám přišlo, že tam bylo vody moc málo. Třeba hned ten první jezík by se projet nedal vůbec. Je to snad nahoře lepší a dá se to jet i když to dole u mostu vypadá nejetelné? Moc díky za info.

http://hydro.chmi.cz/hpps/popup_hpps_prfdyn.php?seq=20265575
 
… to je online vodocet Divoke Desne primo pod sjezdovkou Kouty (je to jeste pred soutokem s Hucivou Desnou) – optimalne od 6 m3, sukaci minimum z pulky (od mostu nad trojkaskadou) jsou 4 m3. Splav lze vzdy za techto stavu skocit.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: