Slalomářská kategorie C2 muži mizí v propadlišti dějin

Slalomářská kategorie C2 muži mizí v propadlišti dějin

Už před nějakým časem byla kvůli genderovému vyvážení vyřazena kategorie C2 muži z programu Olympijských her v Tokiu 2020. Díky tomu výrazně klesl zájem o kategorii a vše dospělo tak daleko, že nyní není splněn ani minimální počet účastnických zemí pro vyhlášení kategorie. Kvůli tomu je kategorie vyřazena ze závodů Světového poháru i z programu Mistrovství světa. Uvidíme, zda se dočkáme obnovení kategorie C2 mix. Podrobněji na webu ICF. f: Alena Ceplová

Zkušenosti čtenářů

Martin

Nějak nerozumím tomu, kdo bránil fanatickým slepicím udělat kategorii c2 ženy?

Mates K.

Za chvíli bude kategorie dvojic mužů vyřazena i z gay pornografie pro nedostatečné zastoupení žen v tomto žánru.
A teď vážně.. Kanoe je královská disciplína. Můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat. Je to zákon vesmíru, něco jako gravitace. Stejně jako silniční závody v cyklistickém sportu, stejně jako klasická technika ve sportu lyžařském.
A teď ještě vážněji – bezmoc posádek, co tomu dávaly vše a bafuňáři je teď kopli do hýždě se mě hodně dotýká. Měli můj bezmezný obdiv, dělat tak celostní, technický, dynamický sport ve dvou vyžaduje až abnormální schopnosti. Deblíři = úkazy kanoistické tradice!
Odlehčení: bude na další olympiádě v C2mix muset každý zúčastněný stát nominovat dvě posádky, jednu s dívkou na háku a jednu s dívkou na kormidle? Nebo ekvalistům postačí, když si jedna posádka mezi jízdami vymění pozice?8-)

venan

Bafuňáři zabili královskou disciplínu.. Snad aspoň v ČVP budou dál C2 startovat…?

Adol

Tak genderové šílenství dorazilo i na ICF. Nemám nic proti C2 mix, dřív se to normálně jezdilo, ale není to důvod pro rušení C2 mužů. Kam to půjde dál? Budou smíšená fotbalová mužstva? Nebo hokejová? Lze podepsat petici: https://www.change.org/p/sauver-le-canoe-biplace-face-%C3%A0-l-icf-save-c2-against-icf?recruiter=866096621&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition&utm_term=triggered

Pecan

Sám jsem kdysi jezdil C2 i C1. Takže možná nejsem úplně objektivní, ale dle mého názoru došlo ke zrušení divácky nejatraktivnější disciplíny ve vodním slalomu. Důvodům naprosto nerozumím … Nevěřil bych, že takto „jednoduše“ se to může stát.

Martin

Nějak nerozumím tomu, kdo bránil fanatickým slepicím udělat kategorii c2 ženy?

Martin

Nějak nerozumím tomu, kdo bránil fanatickým slepicím udělat kategorii c2 ženy?

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: