Rokytka letos nahradí zrušený Vavřinec

Rokytka letos nahradí zrušený Vavřinec

Koncem minulého týdne otřásla vodáckým světem nečekaná zpráva, že bude zrušen populární Vavřinecký potok. Dnes naštěstí dorazila do redakce pozitivní zpráva a sice taková, že bude splutí pražské Rokytky, pouze v odlišném termínu, než bylo původně plánováno. Rokytka tak letos Vavřinec v podstatě nahradí.

Nový termín Rokytky je stanoven na neděli 13. 10. 2019 a datum je už upraveno i v našem kalendáři akcí.

Sraz proběhne na hrázi Kyjského rybníka, v ulici Morušová na Praze 9 a start splutí je plánován na 11 hodin.

Cíl je na soutoku Rokytky s Vltavou v ulici Menclova.

Za splutí bude pořadatel vybírat 30 Kč na osobu. U startu bude k dispozici občerstvení a chemické WC, v cíli pak občerstvení. V cíli je problém s parkováním, ale je možné v okolí ulice Morušová nebo využít službu odvoz vodáků na start závodu k zaparkovaným vozidlům (poplatek 50 Kč).

Rokytka je vhodná pro otevřené i nafukovací kanoe, kajaky a případně se vejde i čtyřmístný raft.

Tak v neděli třináctého AHOJ!

Rádi byste se zúčastnili splutí Rokytky, ale nemáte potřebné vybavení? Nechte to na nás. Při vypouštění přehrad, společných splutích, odemykáních a zamykáních řek organizujeme půjčování lodí i veškerého vodáckého vybavení. Půjčujeme otevřené i zavřené kánoe, kajaky, nafukovací lodě i rafty včetně pádel a vest. Vybavení dovezeme na start a opět vyzvedneme v cíli. Vše objednáte na našich webových stránkách, emailu [email protected] nebo na telefonu 602 825 869.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: