Čtvrtý ročník závodu O Vltavotýnskou kremroli je za námi

Čtvrtý ročník závodu O Vltavotýnskou kremroli je za námi

Začátkem listopadu již tradičně patřila řeka v Týně nad Vltavou závodům na mořských kajacích zvaným O Vltavotýnskou kremroli. I přes dopolední mrholení se sešlo na startu 55 různých plavidel.

Celý sobotní den se od rána nesl ve sladkém opojení všech možných buchet, sladkých řezů a koláčků. Sladký doping je povolený a hlavně bylo potřeba načerpat energii na závod. Někteří možná připravovali chuťové buňky na sladké odměny, které je čekaly v cíli na stupních vítězů.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Prezentace

První prezentace proběhla těsně po deváté hodině, jeden z prvních natěšenců na nadcházející závod. Někteří dorazili již v pátek. Je potřeba nasát správně atmosféru už před závodem, během závodu, ale i po něm. Letos čekalo na závodníky překvapení a to v úpravě areálu loděnice RK Týn. Zapracovalo se na opravě plotu a tím i zvětšením prostoru, rozšířením parkovacích míst přímo v areálu loděnice.

Závodníci se opět sjeli ze všech koutů naší stoleté vlasti (Český Krumlov, Soběslav, Kadaň, Beroun, Olomouc, Litoměřice, Praha, Plzeň…) v nepřeberném množství druhů plavidel a posádek – od cestovní kánoe až po špičkový padlleboard, i různých výkonnostních tříd – od jezdců turistů až po účastníky i medailisty z mistrovství světa v kanoistice.

O Vltavotýnskou kremroli 2018

Start

Počtvrté se v listopadovém termínu sešla parta vodáků, aby se urputností sobě vlastní utkala o týnské maxi kremrole. Lodě odstartovaly úderem dvanácté, tentokrát výstřelem z pistole. Střelmistr měl strach, že mu při ranním mrholení navlhne střelný prach v laufu děla – se slovy „když v minulosti pršelo, tak se neválčilo“. Paddleboardy startovaly s jednominutovým zpožděním, to aby se jim hladina řeky uklidnila, po prudkém startu kajakářů. Přesto došlo k jedné koupačce, z tepla klubovny u kamen se ani nechtělo věřit, jak je voda studená.

O Vltavotýnskou kremroli 2018

Za přispění ČEZu, města Týna nad Vltavou, časopisu Pádler.cz, vodáckého centra Water Element, Art Caffe baru, Krumlovskáho vodáckého maratonu a Rumpoldu s.r.o., se členům a pořadatelům z RK Týn, z.s. podařilo zajistit akci s výjimečnou atmosférou a nábojem. Zvláštní poděkování patří Jakubovi Koberovi za ručně vyrobené originální medaile, Tomášovi Vítkovi za jeho kuchyňský koncert, Jardovi Voglovi za jeho krásné záběry z ptačí perspektivy a všem, co jakkoli pomáhali s uspořádáním hezké sportovní akce.

O Vltavotýnskou kremroli 2018

Ještě jednou AHOJ a DÍKY účastníci, sponzoři a fandové Vltavotýnské Kremrole. Díky všem jakkoli zúčastněným a zase za rok v listopadu 2019 v loděnici RK Týn na pátém ročníku. Nebo i dříve třeba na novoročním Vltavotýnském kilometru – Memoriálu Jardy Míky nebo v březnu na Večerním Týnském krosu.

Na www.rk-tyn.cz najdete mnoho dalších informací o činnosti klubu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: