Pozvánka na Rio Botičo 2018

Pozvánka na Rio Botičo 2018

I přes dlouhé letní sucho Hostivařská přehrada otevře v neděli 21.10. klapku a vy budete mít možnost zkusit štěstí při průjezdu rourou, skočit si Marcelu či zaplavat si (nejen) s jablky pod Grébovkou. Rokytka je bohužel zrušena.

Jak uvádí pořadatel Kotva Braník v propozicích, bakterií a virů, které získáte zdarma jako bonus ke splutí, je celá řada. Námátkou je to gardia (jednobuněčný parazit pronikající do tenkého střeva, působící průjmy a žaludeční křeče), kryptospordia (prvok způsobující vodnatelná průjmová onemocnění s výraznou dehydratací organizmu), hepaptitis A, polioviry či esteria coli. Ale nebojte se, při registraci na startu dostanete desinfekci a pak už můžete do vln slavné pražské stoky neohroženě vyrazit.

Po hlavě do roury

Start: tradičně pod hrází Hostivařské přehrady mezi 9,30 a 11,00. Někdo nad rourou, někdo pod ní. Jistota je, že pokud se rozhodnete do roury vjet, krvelačné publikum na mostě váš pokus s jásotem ocení.
Výklad trati: je velmi důležitý, koná se v 9,30 a 10,30. Pořadatel upozorní na záludnosti, které vás mohou cestou potkat.
Cíl: Možný kdekoli a kdykoli, příjemný je po koupeli pod Grébovkou, ještě příjemnější kdekoli po vplutí do Vltavy po proplutí cca 800 m dlouhým tunelem. Kdo pojede až do Vltavy, baterku s sebou!!!. V tunelu pod Vyšehradem je tma jak v pytli.

Jez Marcela

Co vás čeká cestou: Zpočátku roztomilý potůček s meandry, drobnými peřejkami a také roštím. Pod Záběhlickým jezem začíná regulovaný tok. Přírodní kaly vystřídají zvolna kaly, průmyslový beton je místy hrubý, místy oslizlý. Stupně s válci různých velikostí a s prapodivným obsahem.

Startovné: 20,- Kč za list použitého pádla. Pouštění vody něco stojí. Bude vybíráno na startu do trpaslíka.

Doprava: vlastní – nejlépe na panelovku “ K jezeru“ a odtamtud pěšky odnést lodě na místo startu. Dodržujte pokyny pořadatele a pravidla silničního provozu. Občerstvení: vlastní, několik možností cestou.

Vybavení: povinné plovací vesty a helmy, loď zajištěná proti potopení. Doporučujeme zavřené lodě a vybavení baterkou pro průjezd tunely. Pro jezdce do Vltavy je baterka NUTNÁ !!!

Redakce Pádlera doporučuje do pověstných tunelů Botiče čelovku Fenix HM50R. Je vodotěsná, odolná, snadno se vejde do vesty a hlavně jsme ji pro vás už prověřili.

Industriální romantika

Upozornění: Akce se uskutečňuje po letošním extrémním suchu díky vstřícnosti správce toku. Jestli nenaprší, možná bude upraven časový režim pouštění vody. Proto prosíme, dodržujte pokyny, které obdržíte na startu, abychom se v příštích letech mohli nadále na Botiči setkávat.

Každý startuje na vlastní nebezpečí. Tok řeky se mění každý rok, to je kouzlo potoka, protékajícího umělými a stále upravovanými břehy. Proto nespoléhejte, že tok bude stejný jako vloni. Informace o aktuálním stavu a průjezdnosti budou při výkladu trati. Věnujte mu pozornost!

Jeden z mnoha betonových stupů

Pražská náplavka u ústí Botiče je pěší zóna. Využijte proto pro zakončení plavby a nakládku lodí protějšího břehu Vltavy, popř. ostrova Císařské louky, kam je možný příjezd s auty až skoro k vodě a vystoupit z lodě lze také.

Pro ty, kteří nevlastní loď, nabízíme cyklotrasu Kaňonem Botiče na kole, vedoucí z místa startu vodáckého splutí až na náplavku.

Rádi byste se zúčastnili splutí Botiče, ale nemáte potřebné vybavení? Nechte to na nás. Při vypouštění přehrad, společných splutích, odemykáních a zamykáních řek organizujeme půjčování lodí i veškerého vodáckého vybavení. Půjčujeme otevřené i zavřené kánoe, kajaky, nafukovací lodě i rafty včetně pádel a vest. Vše dovezeme na start a opět vyzvedneme v cíli. Objednáte na našich webových stránkách, emailu [email protected] nebo na telefonu 602 825 869.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: