Pozvánka na Vavřinecký potok

Pozvánka na Vavřinecký potok

O víkendu 14. – 15. října se vodáci opět dočkají! Již po 39. se otevřou stavidla Vavřineckého rybníka, aby se jinak nenápadný Vavřinecký potok změnil v letící bystřinu proplétající se mezi stromy a my si mohli užít splutí oblíbeného úseku z Vavřince do Toušic.

Již příští víkend se uskuteční jedna z největších akcí vodáckého podzimu, splutí Vavřineckého potoka (někdy nazývaného Výrovka) z Vavřince do Toušic. Romantická plavba podzimní krajinou každoročné láká stovky vodáků k leckdy poslednímu smočení pádla před jeho zazimováním. Letos je vypouštění vody zajištěno na oba dny.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Splutí

Úsek je dlouhý 16 km o obtižnosti WW II – III, závěrečná kaskáda v Toušicích WW IV. Pořadatelé důrazně varují před sjížděním kaskády v Toušicích – hrozí nebezpečí úrazu! Kaskáda se obnáší po pravém břehu. Trať není vhodná pro otevřené lodě, zcela vyloučena je jízda pramic a raftů!

Vavřinecký potok

Účastníci musí být vybaveni helmami a plovacími vestami, lodě musí být zajištěny proti potopení. Mládež musí mít odpovídající doprovod. Účastníci jedou na vlastní nebezpečí. Pořadatel neodpovídá za případné škody a újmy na zdraví vzniklé účastníkům. Na to, co vás čeká, se můžete podívat ve starším videu natočeném Českou televizí.

Splavenky

Na splutí lze v sobotu vyrazit buď v rámci vloženého závodu Memoriálu Vládi Vaňhy se startovním číslem nebo si na startu zakoupit nálepku pro volné splutí za 50 Kč a vyrazit mimo závod. Registrovat do závodu se můžete online na stránkách pořadatele za zlevněné startovné. Účastníci závodu obdrží (dvou)denní samolepku se startovním číslem. Posádky, které nebudou samolepkou označeny, nebudou pořadateli vpuštěny na trať, případně z ní budou vykázány. Za neodevzdané číslo se účtuje 500 Kč, při zrušení účasti se startovné nevrací. V neděli se koná pouze volné splutí.

Vavřinecký potok

Půjčovna na akci

Nemáte vlastní loď nebo vybavení? Na akci je možné si zapůjčit, kajaky Železný a Pyranha, rafty, nafukovačky, kanoe otevřené a zavřené, neopreny a další vodácký materiál. Rezervujte zde.

Tábořit se dá ve Vavřinci na louce, poplatek za táboření uhraďte na registračním místě. Táboří se na soukromém pozemku – pouze na vyznačené ploše (je třeba se chovat ohleduplně). Další možnost táboření je v areálu mlýna Davídkov.

Vavřinecký potok

Pro zajištění plynulého provozu na komunikacích prosíme řidiče, aby dodržovali jednosměrnost jízdy vyznačenou na mapě v propozicích a chovali se ukázněně. Při parkování buďte ohleduplní a nechávejte mezi soupravami místo pro vyhýbání.

Zábava

V sobotu 14.10. se pro účastníky závodu a vodácké příznivce koná v sokolovně v Horních Krutech KARNEVAL. K tanci a poslechu bude hrát skupina TRAMPOTY. Začátek je ve 20 hodin. Během večera proběhne vyhlášení výsledků vloženého závodu. V blízkosti sokolovny bude vyznačeno tábořiště s možností stavby stanů, dostatek odstavné plochy pro soupravy a snad dost místa pro všechny zájemce.

Vavřinecký potok

Více informací naleznete na oficiálních stránkách akce a na Facebooku. Těšíme se na vás!

Zkušenosti čtenářů

Vašek

By mne zajímalo v kolik hodin je sobotní výklad trati a v kolik je start závodu. Díky za info!!!

Pitrs

Je to na strankach akce v propozicich 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: