11. ročník HIKO Devils Extreme Race a Lipno 2017 – jak to bude

11. ročník HIKO Devils Extreme Race a Lipno 2017 – jak to bude

Do začátku legendárního extrémního závodu na Čertových proudech zbývá pár dní a opravdu je na co se těšit. Kromě kajakářských závodů ve třech disciplínách letos můžete poměřit své síly i na suchu a to v pákovém turnaji. Ani milovníci večírků nepřijdou zkrátka, páteční a sobotní večer v Loučovicích bude ve znamení živé hudby a tance.

Kromě oblíbených tradičních závodů kvalifikace přes okno a maratonu Dam To Dam čeká letošní ročník jedna velká novinka. Head 2 head se letos nepojede po dvojicích, jak jste byli zvyklí doposud, ale klasickým boat crossovým systémem po čtyřech na prodloužené trati přes schody. Do crossu postupuje nejlepších 32 kajakářů z kvalifikace. Výsledky ze všech tří závodů se budou sčítat. Ceny pro vítěze i prize money budou letos opravdu královské – generálním sponzorem akce je firma HIKO a prize money neuvěřitelných 1 500 euro do závodu zase věnovala firma ZET kayaks!

Pro velký ohlas z předchozích let se organizátorům i letos podařilo zařídit Helltrain – vlak vybavený speciálním vagonem pro přepravu lodí. Vlak bude v sobotu jezdit téměř každou půl hodinu, aby byla doprava co nejplynulejší a nikdo dlouho nečekal. Každý cestující s lodí bude povinen mít Helltrain samolepku, která platí jako plnohodnotná jízdenka pro osobu a loď. V opačném případě nebudete do vlaku vpuštěni, příp. si ještě připlatíte za pokutu. Cena jízdenky na celé 3 dny, kemp a vstup na koncerty vyjdou na 300 Kč. (více info o cenách viz. odkaz v rámečku). Jízdenku na Helltrain v podobě samolepky bude možné koupit v pátek v registračním stanu na hřišti v Loučovicích, případně v sobotu ráno před závodem kvalifikace.

Velkou novinkou 11. ročníku Devils závodu je Turnaj v páce, který je naplánovaný na sobotní večer před vyhlášením vítězů. Přihlásit se může každý a vyhrát můžete například HIKO vestu Guardian nebo expediční jídlo od značky Adventure Menu. Zapsat do závodu je možné v pátek během registrace závodníků.

Hromadný závod Dam2Dam

Ani večer se rozhodně nebudete nudit. K tanci a poslechu vám zahrají legendární kapely Green Monster, Timudej, Až Naprší A Uschne nebo elektroswingové DJ´s duo USB – Universal Swing Brothers. V závodním areálu na fotbalovém hřišti bude pro návštěvníky k dispozici bar s jídlem a pitím. Pro kempování jsou v Loučovicích jen dvě oficiální možnosti – jedna v areálu hřiště, druhá trochu méně hlučná na druhém břehu Vltavy. Na jiných místech obecní vyhláška Loučovic kempování zakazuje.

Večerní koncerty

Jako každý rok, i letos bude na Vltavě rušno a probíhat tu bude hned několik vodáckých akcí současně. Pod přehradou se pojede v sobotu i neděli český pohár ve slalomu, závodit na úsecích Vltavy včetně Čertových proudů se bude také na raftech a ve sjezdu. Proto dbejte zvýšené opatrnosti a respektujte probíhající závody ve všech vodáckých disciplínách.

Rozpis všech akcí na Lipně 2017 - pro zvětení klikněteRozpis všech akcí na Lipně 2017 – pro zvětení klikněte

Zkušenosti čtenářů

Rastislav

Minulý rok v sobotu ráno boli už nálepky na vlak vypredané, bez ohľadu na „rezervácie na meno“. Ako to bude tento rok, keď, ako píšete, je nálepka povinná?

Devils Tym
Rastislav:

Letos jsme samolepek vytiskli temer dvakrat vice nez loni, takze by dojit nemely.
Devils Tym

Rastislav

Musím organizátorov pochváliť, s nálepkami nebol problém a predávali sa aj na dolnej vlakovej zastávke, super 🙂

Stanislav

Chtěl bych se zeptat zda se to bude konat i tenhle rok a zda to bude daleko od Frymburka protože se tam tohle léto chystáme s kamarádama.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: