Čeká nás víkend plný vodáckých akcí

Čeká nás víkend plný vodáckých akcí

O nadcházejícím víkendu se můžeme těsit na několik zajímavých vodáckých akcí. Pokud tedy ještě nevíte, co se podniknout, neváhejte a vyražte na vodu!

Prázdniny jsou za námi a s nimi i čas, kdy vodácký kalendář tak trochu zel prázdnotou. Podzimní část sezóny je tady a s ní i tradiční akce pro vodáckou veřejnost. Kam vyrazit o nadcházejícím víkendu?

Freestyle fest

Svátek příznivců rodea ve válci se koná od pátku 8. 9. až do neděle 10. 9 v pražské Troji. Během těchto tří dnů čeká na návštěvníky finále Mistrovství Evropy ve freestylu, dále závody ve fun slalomu, kayakcrossu a Mistrovství ČR v paddleboardingu. Nechybí ani spousta doprovodných akcí pro diváky jako je chůze po slackline, ježdění na skimboardu či rodeo na býkovi. Více informací naleznete v pozvánce nebo na stránkách pořadatele. Vstup je zdarma.

Splutí Malše

Druhou sobotu v září se také vypluje na podzimní splutí Malše. Splutí se bude konat 9.9. 2017 start tradičně v 10 hodin u jezu v Římově. Splutí je vhodné i pro rodiny s dětmi. Pro každé zaregistrované dítě bude po 6 km před jezem v Doudlebech připravena sušenka. Splutí je možné ukončit v Plavu nebo ti zdatnější doplují do Českých Budějovic.

Podrobnější informace ke splutí i možnost přihlásit své dítě naleznete v odkazu. Dítě lze přihlásit i přímo na startu v Římově ve stánku RK Týn.

ČPV Úhlava

Vodní nádrž Nýrskov sobotu 9.9. (pozor, změna oproti původnímu termínu!) otevře klapku a vy budete moci změřit síly v brankovištích na desetikilometrové trati na řece Úhlavě. Řeka má navýšený vodní průtok. Závod má pořadatelskou tradici oddílu vodní turistiky TJ ČSAD Plzeň od roku 1988, a v letošním roce se uskuteční jubilejní 30. ročník závodu. V neděli se bohužel volné splutí neuskuteční. Pro více informací navštivte stránky pořadatelů.

Vltavotýnské vodácké slavnosti [ Mezi mosty ]

Oproti ostatním je tato akce nováčkem na vodácké scéně, letošní ročník je totiž teprve druhým v historii. Akce v Týně nad Vltavou je určena všem sportovním nadšencům, kteří si rádi dají do těla. Mají na výběr mezi tratí dlouhou 24 km nebo 750 m. Dále můžete sestavit tým pro turnaj v kanoepolu, vyzkoušet si paddleboardy. To vše za poslechu dobré hudby. Více na stránkách pořadatele.

Splutí Opavy

Vodácký spolek Campanula vodáci pořádá v neděli 10.9. a sobotu 16.9. splutí Opavy pro rodiny s dětmi. Sraz je mezi 9. a 10. hodinou u jezu v Háji ve Slezsku, odkud se vypluje zhruba na pětihodinovou plavbu do Třebovic. Přihlášení na pr******@ca*************.cz. Více informací na www.campanulavodaci.cz

Zkušenosti čtenářů

VašekV

A v neděli 4. kolo Čekýho poháru v kanoepolu, v Jablonci přece 🙂

Neználek

… hele, a proč se vlastně říká „kanoepolo“, když se to hraje výhradně v kajacích? 🙂
Nemělo by to být spíš „kajakpolo“ ?

VašekV

Ahoj,
nejsem si úplně jistej, ale vykládám si to tak, že canoeing znamená jako vodákování obecně. Tak vzniklo canoe polo, i když to je kayak. A jak tvrdí wiki: „Canoeing is a sport or recreational activity which involves paddling a canoe with a single-bladed paddle. In some parts of Europe canoeing refers to both canoeing and kayaking, with a canoe being called an Open canoe.
Ale nevylučuju, že to je složitější 🙂

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: