Pozvánka na jarní odemykání Cidliny a Mrliny

Pozvánka na jarní odemykání Cidliny a Mrliny

Jsou řeky, kde si vodák musí řádně nabrousit své pádlo, upnout vestu a narazit helmu trochu víc do čela, aby ho zpěněná bílá voda nesmetla pod hladinu. Jsou ale řeky laskavé, společenské a přívětivé. Mezi ně patří i říčky středočeské a to Cidlina a Mrlina, které se letos odemykají 20. a 21. května.

Cidlina

Po delší době se bude opět konat tradiční Želviáda – akce odemykání Cidliny. Řeka bude odemknuta ve 12 hodin.

Plujeme od hráze Žehuňského rybníka do Kanína, kde bude stanové městečko, občerstvení a večer taneční zábava.

Délka plavby je 8 km o obtížnosti WW I-. Při plavbě na vodáky čeká několik stupňů a jízků s vývary, jeden nesjízdný jez, pár peřejek a pár volejů. Tato akce je vhodná i pro začátečníky, ale pozor na stupních a jezy raději přenést!

Cidlina

Mrlina

Zveme vás také na splutí řeky Mrliny, která se řadí mezi nížinné řeky, které tiše plynou lesy, poli a lučinami. Vypouštění vody z rybníka je v jednání, jasnu bude až asi týden předem.

Délka plavby je 22 km o obtížnosti ZWC. Začátek plavby je u Bučického mlýna v Rožďalovicích, konec v Nymburce u hradeb.

Sledujte informace na FB pořadatele Labská stezka o. s.

Mrlina
Vodácká tábořiště DRONTE - Kynšperk nad Ohří, Sokolov, Loket

Rádi byste se zúčastnili splutí Cidliny a Mrliny, ale nemáte potřebné vybavení? Nechte to na nás. Při vypouštění přehrad, společných splutích, odemykáních a zamykáních řek organizujeme půjčování lodí i veškerého vodáckého vybavení. Půjčujeme otevřené i zavřené kánoe, kajaky, nafukovací lodě i rafty včetně pádel a vest. Vše dovezeme na start a opět vyzvedneme v cíli. Vše objednáte na našich webových stránkách, emailu pu******@dr****.cz nebo na telefonu 602 825 869.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: