Pozvánka na promítání: Gruzie na packraftech

Pozvánka na promítání: Gruzie na packraftech

Taky vás lechtá u pupku, když vyrazíte na vodu někam, kde nikdo z party nebyl? My jsme si během jednoho krásnýho večírku naordinovali Gruzii. A abychom se nemuseli mordovat s kajakama, tak rovnou na packraftech. Pěkně začátkem října, co končí ostatní pádlovací radovánky, ale zima ještě daleko.

Gruzie, nebo-li v jejich řeči Sakartvelo, nás vzala. Prostě něco mezi Balkánem a Indií: na ulici auta pamatující Gorbačova, do toho psi, krávy, babičky…krásný pelmel. Nikdo nic neřeší a hlavně ne předpisy, znáte to o tom silnějším psu. Při předjíždění to tam prostě nakopete a protijedoucí obvykle uhne.

A my jeli hlavně pádlovat. Přestože podzim patří k suššímu období, najdete v Gruzii množství řek, které stojí za to. Celkově je to vodácky země požehnaná, v Malém i Velkém Kavkazu pramení desítky řek, které se stékají v solidní big water macandy. Mají nádherná jména, které ani na konci výletu nevyslovíte správně, např. Tskhenistsqali, Mulkhura nebo Kheleldula.

Na packraftech v Gruzii

S packrafty jsme stejně jak u nás vzbudili pozdvižení – proč ti chlapci proboha jedou na nafukovacích krokodýlech!? Pravda pravdoucí je ovšem ta, že packrafty od Robfinu jsou první nafukovací kajaky, které rozumně dávají i WW4. Pěkně přizdvihlá špice, samovylévací otvory, super stabilita. U nás jsme na packraftu dali Čerťáky, proč by ne gruzínský prásky!? Užili jsme si to královsky.

Na packraftech v Gruzii

Protože se to nedá vypsat, raději bychom vám to osobně vypověděli. Přijdťe na naše vyprávění s fotkami 27.11. v 19:00 do Modřanského biografu. Vstup zdarma, pivo až do sálu a detaily na https://www.facebook.com/events/483321165483961/

Sakartvelo Gaumardžos!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: