Dětské kajakářské touringové pádlo TNP Puffin

Dětské kajakářské touringové pádlo TNP Puffin

Letošní novinka v nabídce TNP, dětské pádlo Puffin, rozšiřuje už tak širokou nabídku touringových a seakajakářských pádel tohoto výrobce.

Dodává: Laminex,
www.tnp.cz
Testoval: Ondra Müller

■ Materiál listů: PAG (polyamid plněný sklem)
■ Žerď: přebroušené sklo, průměr 28 mm (testovaný model)
■ Délky: 160 – 220 cm (testováno 180 cm)
■ Hmotnost: testovaný model 640 g
■ Plocha listu: 509 cm²
■ Infocena: 1 447 Kč (testovaný model)

TNP dětské pádlo Puffin

Je vidět, že TNP bere tento segment opravdu za své, protože už teď měli v nabídce pádlo Pyxis light, které menším pádlerům myslím docela vyhovovalo.

Puffin je určený opravdu těm nejmenším pádlerům, o čemž svědčí už zvolené délky – dodává se v délkách od 160 do 220 cm. Plocha listu je zmenšena na 509 cm2 (viz porovnání s pádlem Rapa na fotografii) a hmotnost nejlehčích modelů se pohybuje mezi 600 a 700 gramy. Dětskému určení je samozřejmě uzpůsobený i průměr žerdě 28 mm.

Zatímco rozměrově jsou parametry přizpůsobeny dětem, materiálově výrobce nepřipouští žádné kompromisy a u dětského pádla používá stejné materiály jako u pádel pro dospělé. Především jde o materiál listu PAG, tedy o polyamid zesílený skelnými vlákny, který listům dodává až překvapivou tuhost.

TNP dětské pádlo Puffin

Pádlo je standardně nabízené na duralové nebo skleněné žerdi, ale je možné objednat i všechny ostatní materiály včetně carbonu a kevlar-carbonu. Veškeré modely jsou nabízeny v jedno- i dvoudílné variantě, případně i se spojkou Vario Z, která umožňuje nastavit libovolný úhel pádla.

Puffina jsme vyzkoušeli zejména na klidné vodě. Malá plocha listu vyhovovala hlavně menším pádlerům, ale ani větší děti neměly problém s tím, že by list neposkytoval dostatečný záběr. Hmotnost plastového pádla samozřejmě nemůžeme srovnávat s kompozitovými materiály, ale 640 g testovaného modelu dětem nedělala problém a v porovnání s jinými plastovými pádly je velmi příznivá.

Pádlo TNP Puffin je určeno zejména pro užití na seakajacích a touringových modelech kajaků a bude vhodným doplňkem pro dětské a juniorské kajaky, jejichž nabídka se v poslední době v této kategorii rozšiřuje. Využití však samozřejmě najde i jinde – všude tam, kde malý turistický potěr potřebuje pádla, která něco vydrží a jsou přizpůsobena jeho potřebám.

Pádlo jsme vyzkoušeli i na divoké vodě

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: