Rybářské pádlo TNP Catch

Rybářské pádlo TNP Catch

Před několika týdny jsem se vrátil z rybářského výletu ze Švédska, kde jsem měl tu čest a možnost otestovat nový typ pádla pro rybáře Catch od TNP.

Dodává: Laminex

www.tnp.cz

Testoval: Vít Bardon

Údaje výrobce:

Materiál listu: polyamid plněný dlouhými skelnými vlákny

Materiál žerdi: karbon (typ 729F.0)

Hmotnost: 900 g

Plocha listu: 547 cm2

Infocena: 2 603 Kč

Pádlo Catch má na sobě výřezy, které byste na klasickém pádle těžko hledali.

Na spodku listu se nachází první „hák“, který slouží k vytahování větví z vody, kde uvízne vaše nástraha, ke strhnutí nástrahy z větví stromu, přitahování k překážkám, ke břehu nebo jinému kajaku.

Druhý výřez — malý háček – slouží k uchycení vlasce nebo šňůry. Zachytnu si tak vlasec nebo šnůru do háčku a zajedu si pro nástrahu pod vodu v menší hloubce, a tam si ji v protipohybu vytrhnu ven. Když se mi na lodi nebo poblíž břehu zasekne nástraha, tak si ji stejným způsobem vysvobodím, aniž bych musel z kajaku vylézat.

Dalšími výřezy na pádle je několik zoubků za sebou, připomínajících pilku. Dobře se s nimi odráží od břehu a od různých předmětů. Když se blížím ke břehu, tak se odrážím tak, abych nenaboural a nezlomil si špičky prutů. Pilka se hezky zasekne a nemá tendenci sjíždět jako je tomu u klasického oblého pádla.

I když je list vyřezaný, vůbec to není znát na síle záběru při pádlování. Žerď z karbonu hezky pruží a pomůže mi jet rychleji. Listy Catch jsou velmi lehké, a vyrovnají se tak rychlostí standardním pádlům.

Ve Švédsku jsem pádloval na divoké řece, průtočných jezerech a na klasických rozlehlých jezerech při velkém větru, a pádlo tak podrobil zatěžkávací zkoušce. Velmi pohodlně se s ním pádlovalo, a když jsem ho půjčil dalším kajakářům, tak mi ho nechtěli vrátit.

Jediné minus pádla byl v zarostlých vodních plochách. Při každém tempu jsem vytrhával trsy trav. Stačí ovšem pádlo pootočit o 180 ° tak, aby byly výřezy směrem nahoru, a problémovou pasáž přejet.

Líbí se mi:

  • funkční detaily (háčky)

  • záběr

Mohlo být lepší:

  • zachytávání vodních rostlin

Zkušenosti čtenářů

Střelec

Zrovna dneska jsem si ten zázrak prohlížel v HGčku. Docela mi to připomělo laciné “rambo-nože“ ze začátku 90. let, nebo různé univerzální otvíráky. Spousta vychytávek, ale materiál listu nevypadal nic moc. Žerď bude asi na rybník dost dobrá (na řece bych se o ni bál, viděl jsem prasknout i masivnější kusy), ale list mi připadal měkký až gumový – mezi háčky se kroutil fest a zoubky šly ohoblovat nehtem. Nemuselo by to být špatné pokud by byl list z tužšího materiálu.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: