Závodu O Vltavotýnskou kremroli se letos zúčastnilo přes 50 posádek

Závodu O Vltavotýnskou kremroli se letos zúčastnilo přes 50 posádek

Začátkem listopadu proběhl v Týně nad Vltavou třetí ročník závodu na seakajacích. Tomu, že se listopadové závody O Vltavotýnskou kremroli pomalu stávají tradicí, nasvědčuje stále se rozrůstající startovní listina.

Třetí ročník Vltavotýnské kremrole je už úspěšně za námi a sladké odměny rozdány a snědeny, ale pojďme se podívat, co tomu předcházelo. Pěkně rušno bylo v loděnici RK Týn už od pátku. Kromě vrcholících příprav sobotního závodu, poslední úklid, navážení a rozdělování cen pro vítěze, vaření polévky, se začali sjíždět i první závodníci. Bylo potřeba ještě na poslední chvíli doladit formu na sobotní závod.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

V sobotu po deváté hodině, jak se blížila hodina startu plnila, se i startovní listina. Ta letos dosáhla krásných padesáti posádek účastnících se bojů o sladké odměny, které se rozdávaly na stupních vítězů. Ty tradičně pro vítěze dodala firma Vltavotýnské kremrole – Radky Třískové. To byl asi hlavní důvod tak hojné účasti. A rozdávaly se samozřejmě i další hodnotné ceny od sponzorů a originální trofeje od Kuby Koberů.

O Vltavotýnskou kremroli 2017

Závod odstartoval výstřel z děla

Závodníci se na řece začali pomalu řadit a skoro jim nestačila šíře řeky. Odstartovalo se přesně ve 12:00 hodin výstřelem z děla. A byla to pořádná šlupka. Výstřelem se rozvlnila doposud klidná hladina Vltavy a všichni závodníci vyrazili k první otočce na soutoku Lužnice a Vltavy. Kromě mořských, sjezdových, rychlostních kajaků a paddleboardů startovala letos i jedna turistická kanoe. Někteří závodníci po první obrátce končili u loděnice RK Týn – trať 6 km. Ti zdatnější pokračovali k druhé obrátce u nově zrekonstruovaného jezu v Hněvkovicích a zpět k loděnici – trať 15 km.

O Vltavotýnskou kremroli 2017

Nejrychlejší závodník na 15-ti kilometrové trati hlavního závodu v kategorii nad 50 let byl Jan Bělka v čase 1:22:55.13 z klubu VK Hamr a na záda mu dýjchal domácí borec Pavel Klein z RK Týn. Ten nakonec zvítězil v kategorii K1 muži pod 50 let. Nejrychlejší závodník na 6-ti kilometrové trati vedlejšího závodu v kategorii nad 50 let byl Láďa Blažek v čase 1:02:14.24 39 závodící za oddíl Tomíci. Láďa měl sice čas jako na dlouhou trať, protože cestou dělal záchranu posádce, která zkoušela teplotu Vltavy, přesto ho vítězství neminulo. Láďo díky za pomoc. Nejrychlejší závodnicí v kategorii paddleboardů na 6-ti kilometrové trati byla Dana Halešová v čase 0:52:31.70, pádlující za oddíl SK Vltava Český Krumlov.

O Vltavotýnskou kremroli 2017

Vyhlášení výsledků

Nejvíce se těšili na vyhlášení výsledků vítězové jednotlivých kategorií. To probíhalo jak jinak než ve sladkém opojení z kremrolí všech velikostí. Ceny doslova k zakousnutí, ale nemalou radost udělaly i věcné ceny od dalších sponzorů Pádlera, Vinotéky Handl, Krumlovského vodáckého maratonu, Města Týn nad Vltavou, Rumpoldu, Reality Horňák, Art Kafe, Pizza Hering, Fitness 14, ELBH-CZ, Pytyho Albíčko a ČEZu. Radost samozřejmě udělaly i originální trofeje od Kuby Koberů.

O Vltavotýnskou kremroli 2017

Zvláštní cenu dostal dvorní kuchař, který se staral o bříška závodníků i pořadatelů, navařením velkého hrnce polévky a guláše.

V čele pořádajícího klubového týmu RK Týn byli Pavel a Petra Kleinovi, bez kterých by se závod nekonal. Postarali se o plynulý chod celé akce. Vaření kávičky, čajíčků, grogu a výdeje dalších pamlsků se ujal Zdeněk s manželkou Gábinou a startovní výstřel měl na starost klubový pyrotechnik Jižíček.

O Vltavotýnskou kremroli 2017

Ještě jednou AHOJ a DÍKY účastníci, sponzoři a fandové Vltavotýnské Kremrole. Díky všem jakkoli zúčastněným a zase za rok v listopadu 2018 v loděnici RK Týn na čtvrtém ročníku. Nebo i dříve třeba na novoročním Vltavotýnském kilometru nebo v březnu na Večerním Týnském krosu.

Letos je fotek opravdu hodně, tak jsem je musel rozdělit. Takže odkaz na fotky z prezentace a přípravy ZDE, odkaz na fotečky ze startu a cíle ZDE, odkaz na fotky z obrátek ZDE, odkaz na vyhlášení výsledků ZDE.

Výsledková listina Vltavotýnské kremrole 2017.
Kdo máte zájem o foto v plné kvalitě ozvete se na ko*******@se****.cz.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: