Školení Instruktor vodní turistiky a semináře v roce 2017

Školení Instruktor vodní turistiky a semináře v roce 2017

Sekce VT ČSK pořádá, organizuje a dle finančních možností podporuje školení cvičitelů a školení záchrany. Také v roce 2017 bude sekce VT ČSK přispívat na tato školení a semináře.

Na školení Instruktor je možno poskytnout na 1 oddíl ČSK příspěvek max. do výše 7000 Kč formou proplacení dokladů za školení. Kopie dokladů za školení je nutno zaslat na adresu ČSK – VT do 30. 10. 2017. Po tomto datu nebude žádost akceptována a příspěvek nebude poskytnut.

Pro seminář Záchrana hradí ČSK-VT účastníkům kursovné a pronájem kanálu. Ostatní náklady si hradí účastníci sami.  Podmínkou účasti je dobrá znalost plavání, dobrý zdravotní stav, vlastní vybavení pro plavání a záchranu, zejména správné boty, oblečení, neopren, vhodná vesta, bunda, helma, házečka, nůž, píšťalka, karabiny, rukavice apod.

Přihlášku prosím pošlete včas. Maximální počet je v tomto typu kursu 16 vodáků, přednost mají organizovaní členové ČSK. Pokud bude zájemců více, budeme nuceni omezit maximální počet účastníků přihlášených ze stejného oddílu na 4. Školení pořádá ČSK ve spolupráci s akreditovanou vodáckou školou Dronte.

Přihlášky a podrobné informace:

Renata Neumannová, tel.: 605 242 819, 604 737 687, e-mail: sk***@dr****.czwww.dronte.cz

Přihlášku na jednotlivé kurzy si můžete stáhnout přímo ZDE.

Vzdělávací program Kurz vodní turistiky pro pedagogické pracovníky“ v rozsahu 40 hodin je určen pro všechny pedagogické pracovníky, zejména učitele, vychovatele, speciální pedagogy, pedagogy volného času, asistenty pedagogů, trenéry, vedoucí pedagogické pracovníky. Absolvent kurzu je oprávněn samostatně organizovat a vést akce pro školu, zařízení sociální péče, nebo právnickou osobu vykonávající činnost školy, jejímž je zaměstnancem, a to na vodě do obtížnosti WW II.

Vzdělávací program „Instruktor vodní turistiky“ v rozsahu 150 hodin(nahradil Cvičitele vodní turistiky) poskytuje potřebnou kvalifikaci organizátorům vodáckých akcí, vedoucím oddílů, lektorům vodáckých kurzů, průvodcům cestovních kanceláří. Kvalifikace opravňuje k získání živnostenského listu v oboru poskytování tělovýchovné a sportovní činnosti v oblasti vodní turistiky. Osvědčení o získání kvalifikace „Instruktor vodní turistiky“ opravňuje k organizaci a vedení akcí na vodě až do obtížnosti WW IV.

V souladu se současnou právní úpravou jsou osvědčení vydávána na dobu neurčitou.

Sekce VT pro své členy ale doporučuje a vyžaduje, kromě pravidelných zdravotních prohlídek, také odborné doškolení formou semináře nejdéle po 5 letech. Cílem je udržení fyzické kondice a odborné úrovně cvičitelů. Pokud vám starší osvědčení propadá, obnovte si ho.

Plánované termíny kurzů 2017 :

Kurz VT pro pedagogické pracovníky– 11.5. – 14.5. Brno, 1. – 4.6. Týnec nad Sázavou a kanál Veltrusy.

Instruktor VT– Kurz VT pro pedagogické pracovníky a výběr z termínů v rozsahu dle požadavků MŠMT (150 hodin + zkoušky, tedy 16 dní), předběžně 29.4. – 1.5. Salza, 5. – 8.5. Alpy, 13. – 14.5. Steyer, 8. – 11.6. GA-PA, 20. – 23.7. Salza, 3. – 6.8. Alpy.

Seminář Záchrana je součástí školení, ale je otevřený i pro již vyškolené a pro veřejnost.

Termíny 4.6. a 10.9. kanál Veltrusy.

Za výbor SVT Miloslav Svoboda – Kuře – vo*******@se****.cz +420 605 222448

Zkušenosti čtenářů

Marek

Ahoj, mám dotaz – Pokud budu chtít absolvovat kurz na Instruktura VT, píšete, že jde o 150 hodin. Termíny jsou ale vypsány na 4 dny, což mi nevychází? Zároveň najdu někde orientační ceny? A poslední dotaz, jaká je platnost takového oprávnění, můžu vést skupinu na úsecích, kde vyžadují guidy (např. kaňon Tary, Soča atd.)? Díky za objasnění.

Jířa

To se obává nebudeš moci. Pokud se nepletu to je licence dle české legislativy. 150h odpovídá defacto rekvalifikaci, takže pak si můžeš udělat IČ, protože být průvodce na vodě je živnost vázaná nicméně, to neznamená, že to je licence se kterou můžeš jezdit neomezeně jako průvodce po evropských řekách. Například v Rakousku mají svojí legislativu a svoje licence. Je v tom poměrně bordel. Místo toho, aby někdo uznal IRF a jejich metodiku jako všeobecné vzdělání nehledě na zemi, tak si každý hraje na svém písečku jak se říká a každá země si chrání svůj trh. Asi tak můj laický pohled na věc.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: