Přindiš obhájil titul mistra České republiky

Přindiš obhájil titul mistra České republiky

Vít Přindiš obhájil mistrovský titul z minulého roku, stejně jako deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler. Na zlatou medaili na Mistrovství České republiky si naopak poprvé v kariéře sáhly singlkanoistka Monika Jančová a kajakářka Veronika Vojtová. Z titulu mezi singlkanoisty se radoval Michal Jáně.

„Loni to bylo určitě těžší, obhajuje se vždycky hůř. A nejenom naši tréninkoví parťáci Karlovský – Jáně to tlačili, ale velmi dobře jezdili tady v Troji na domácí vodě i Koplík s Vrzáňem, takže to bylo velmi těžké,“ prozradil Marek Šindler, který titul mistra České republiky vybojoval se svým parťákem Jonášem Kašparem.

Na letošním českém šampionátu obhajoval také loňský mistr republiky Vít Přindiš. Přestože mu letošní seniorská reprezentace unikla, titul mu nikdo ze soupeřů nevzal. „Rozhodně to bylo těžší letos, tím že jsem měl míň natrénováno a dělal jsem jiný věci, takže rozhodně si toho cením víc letos než loni. Loni jsem byl ve větší pohodě. Je to první letošní závod, který jsem vyhrál, a zrovna je to mistrovství, takže to krásně vyšlo. Mistrovství jsem poprvé vyhrál asi v roce 2012 zrovna v Troji, pak jsem vyhrál loni na Lipně a dneska znovu v Troji, takže trojská trať mi docela sedí.“ Na medaili naopak nedosáhl kajakář Vavřinec Hradilek, vítěz letošní nominace do české seniorské reprezentace.

Kajakářka Veronika Vojtová vynechala sobotní závod a soustředila se až na nedělní mistrovství republiky. Odpočinek se ale vplatil. „Poslední dva týdny jsem měla volnější režim kvůli čtrnáct dní starému zranění z Iveri. Takže musím říct, že odpočinek ze soboty mi prospěl a byla jsem do dneška plná sil,“ radovala se ze svého prvního individuálního titulu Vojtová.

Vůbec svůj první titul mistryně republiky vybojovala také singlkanoistka Monika Jančová. „Moje největší soupeřka byla Kačka Hošková a asi bych byla spokojená, i kdybych byla druhá za ní. Takže výhra je určitě dobrý bonus,“ radovala se Jančová.

Kategorii singlkanoistů ovládl Michal Jáně: „Chtěl jsem nějak napravit takovou sérii závodů co, se mi nějak nedařily. Tak jsem šel do toho s tím, že chci zajet dobrou jízdu, a to se mi podařilo.“

Stavitelé tratě zamotali hlavu nejednomu závodníkovi. „Dneska byla velmi těžká trať, hlavně branka číslo pět, která nám moc nešla a měli jsme z ní respekt,“ prozradil jedno z klíčových míst závodu Šindler. „Dnešní trať byla hrozně dobrá, trenéři se opravdu vybláznili a udělali těžký tratě. Celkem se mi sobotní i nedělní tratě líbily, protože ukázaly, jestli závodník umí jezdit technicky a není to jenom o tom rozjet to a rvát to od startu do cíle,“ byl s tratí naopak spokojený Přindiš.

V sobotu se jelo o tituly mistrů České republiky v týmech. Kromě kategorie deblkanoistů, kde vyhrála Dukla Brandýs, ovládlo ostatní kategorie USK. Součástí sobotního programu bylo i Mistrovství České republiky do 23 let.

Výsledky závodu

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: