Vavřinec

Vavřinec

Vavřinecký potok se jel letos už po 37., a jak je vidět, je stále populární. Na startu se sešlo přes 2000 vodáků, z toho 350 se na vodu vydalo se startovními čísly. Mezi davy se tu proplétal kameraman ČT a zpovídal vodáky, co pro ně Vavřinec znamená. I já patřím k těm pro které, jak řekl do kamery jeden z vodáků, je Vavřinec srdeční záležitost a příležitost popovídat si s kamarády.

Letos se nám náramně povedlo počasí. Pan hrázný na nás nešetřil a tak teklo vody o něco víc než obvykle a průjezdy pod mostky byly náročnější. Brankoviště zaznamenala v poslední době změny.

Hrázku u čtvrté branky vzala voda a průjezd je tu jednodušší, ale přesto tu měli vodáci problémy. I rozhodčí se měli na co koukat.

Kámen uprostřed potoka lapil i tohoto debla. Zatímco děvče na zadáku se snažilo dostat ze šutru, háček, pán tvorstva, kynul davu.

Ten samý kámen snad pomohl dívce s lapením lodi a snad se také stihla u blízkého občerstvení zastavit.

Jako vždy byla louka u prvního občerstvení plná vodáků a přestože se obsluha snažila co mohla, byly tam fronty.

Pod jízkem na 9. brance docházelo k hromadným vystoupením vodáků.

Kolem řeky zlátlo listí.

Šupna označená po krajích dvěma klacky dobře z dálky viditelným, byla také zdrojem zábavy diváků.

Někdo se do ní trefil, ale

jiný…

Kolaři měli trať i o obtížnosti WW IV.

Na trati bylo tentokrát několik padlých stromů za sebou a muselo se i přenášet.

Toušická kaskáda byla obležená diváky. Úspěšná splutí byla v menšině, dokonce musela třikrát zasahovat záchranka. Není divu, protože ti co plavali byli brutálně smýkáni přes ostré kameny.

Byla tu i parta Němců na packraftech. Jak je vidět, packraft si s Toušickou kaskádou poradí snadno.

Tentokrát jsme se odhodlali ke splutí kaskády i my. Vyrazili jsme za kamarádova volání: „Eldéenka jede“. Zdolali jsme první skok, pár šutrů a pak jsme se dostali do díry nad „rozřazovacím“ kamenem.

Vpravo se nám nechtělo, a navíc to vypadalo, že tam pojedeme pozadu.

Snažili jsme se dostat od kamene vlevo, ale nebýt jednoho z vodáků, který se dost dlouho koukal jak se trápíme, snad bychom odtamtud nevyjeli.

Tímto mu moc děkujeme, pomohl nám odtáhnout špičku lodi a my jsme za potlesku diváků za naše „vystoupení“ mohli pokračovat bez ztráty kytičky.

Není to „voda pro všechny“, a to by si všichni měli uvědomit a hlavně nedodávat si odvahu přemírou alkoholu. Jednomu takovému jsme vzápětí chytili pádlo a to že nemohl stát na nohou, nebylo jen tím, že si na kaskádě poranil koleno…

Zábavu v Krutech jsme vypustili a tak se jen podívejte, co se tam letos dělo

a taky na šťastného pořadatele mezi kankánovými tanečnicemi, který si oddechl, že má organizaci dalšího ročníku Vavřince za sebou.

Na nedělní splutí už přišlo „jen“ přes tisíc vodáků a doufám, že se i jim Vavřinec líbil. Pořadatelé byli jako vždy perfektní a tak jim patří dík za krásný víkend.

foto: Vydra, Vašek Polák a Věra Kučerová

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: