Hotel Spálov na soutoku řek Kamenice a Jizery si pod svá křídla bere SUNDISK family

Hotel Spálov na soutoku řek Kamenice a Jizery si pod svá křídla bere SUNDISK family

Jablonecká společnost Sundisk, provozující mimo jiné i síť základen s půjčovnami lodí Sundisk Family na Jizeře, Nise a Dyji, se stala od 1. 7. majitelem hotelu Spálov a přilehlé historické chatky na soutoku Kamenice a Jizery.

Rovněž byla otevřena pobočka v Železném Brodě vlevo před jezem, kde se přenáší – zmrzlinárna, opět s možností půjčení nebo vrácení lodě či koloběžky.

Sundisk tím rozšířil svoji síť základen na Jizeře k častému výchozímu bodu letních turistických plaveb. Dalšími jsou Galerka Líšný, Žlutá plovárna na Malé Skále, Penzion Křížky, kemp Dolánky.

V krátkém čase byly vyklizeny některé léta zanedbávané prostory, odbroušeny pařezy podél plotu ČEZ a na jeho pozemku upravena parkovací plocha (na náklady Sundisku, na pozemku ČEZ a s přispěním města Semily) – u zastávky vlaku tak může parkovat zhruba o deset aut víc oproti předchozímu stavu.

Celý areál bude postupně zvelebován, nejen jako křižovatka turistických cest (Greenway Jizera, Riegrova a Palackého stezka, vlaková zastávka), ale i s důrazem na potřeby vodáků plujících po Kamenici a Jizeře – turistika, jarní pádlování i akce.

Soutok řek Kamenice a Jizery
Soutok řek Kamenice a Jizery

Koronakrize oddálila celý projekt úprav a zvelebení celého areálu a vytvoření nových produktů, ale již dnes jsou po rychlé provizorní přípravě hotovy i další části záměru, které jsou zajímavé pro pádlující komunitu:

Spálov – hotel s restaurací (spíš ubytovna před rekonstrukcí) a chatka.

Ubytování a stravování – pro letní turistiku, letní trénování na Paraplíčku nebo jarní vodu na Kamenici i Jizeře se lze ubytovat v jednoduchých  pokojích (do 300 Kč). Chatku je možné si pronajmout až pro osmičlennou partu (dvě místnosti, sociální zařízení, venkovní kuchyně, gril, ohniště, zahrada).

Restaurace – v provozu od 11 do 17 hod.

Nově otevřený bufet a mini infocentrum s půjčovnou lodí a koloběžek – v provozu od 8 do 20, víkendy, případně na zavolání a po domluvě o víkendech déle.

Více informací najdete na www.sundiskfamily.cz/cs a www.hotelspalov.cz.

Rezervace ubytování, lodí, koloběžek provádějte na in**@su***********.cz.

Zkušenosti čtenářů

Pepa

Super. Konečně si to pod křídla vezme pořádná firma, která ví, co od toho očekávat.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: