Pádler 3/2019: Lužnice – Stará řeka, seakajak v Norsku, expedice do Tádžikistánu, 2 rozhovory a ještě mnohem víc!

Pádler 3/2019: Lužnice – Stará řeka, seakajak v Norsku, expedice do Tádžikistánu, 2 rozhovory a ještě mnohem víc!

Před týdnem opustil tiskárnu třetí letošní Pádler a nyní bych v něm rád trochu zalistoval a zrekapituloval pro vás, čtenáře, co všechno v něm najdete. Doufám, že se nám opět podařilo nacpat do Pádlera spoustu praktických informací, kupu krásných fotek, inspirativní rozhovory a mnoho dalšího. No pojďme se podívat…

Prohlédněte si všechny ukázky z Pádlera 3/2019…

INSPIRACE

Jako obvykle nechybí v Pádlerovi tipy na zajímavé destinace a řeky. 4strany jsme věnovali Lužnici a její Staré řece, kde se na jaře s nafukovacím kajakem plavil Honza Hocek. Ukázalo se, že už to dávno není ta obávaná džungle plná komárů a padlých stromů.

Stálý autor Jiří „Choroš“ Hron nám popsal seakajakovou výpravu do Norska, konkrétně do Lysefjordu, nad kterým se tyčí i jeden z nejznámějších přírodních útvarů Norska – Kazatelna. Tu Choroš s kamarádem v jednom nepádlovacím dni rovněž navštívili. Míla Pražák se zase podělil o svoje objevitelské zážitky z Maroka, kde s manželkou Jitkou spluli kaňon řeky Dades a naučili pádlovat místního berbera Brahima.

Po delší době se o své vodácké zážitky podělil i Honza Motýl, který svým vtipným stylem popisuje splutí úseku Hells Canyon v americkém státě Idaho. Dozvíte se, jak to v kaňonu vypadá, ale taky poznáte americký styl turistického splouvání řek na raftech, který je trochu… No trochu jiný než u nás.

ROZHOVORY

Tradičně najdete v Pádlerovi také rozhovory. Tentokrát jsou dva a vybrali jsem si pro ně Kristýnu Babiánkovou a Honzu „Chobotnice“ Baštu.

Kristýna Babiánková je mladičká paddleboardsitka z Prahy, která už ale zvládla posbírat nejeden triumf na tuzemských i mezinárodních soutěžích a další ji určitě čekají. Kristýna se taky stala prvním člověkem z Česka, který se dokázal dostat do Starboard International Dream Teamu nebo sjela na paddleboardu celou Trnávku bez pádu.

Honza Bašta zvaný Chobotnice je na české scéně dobře známou osobou a bylo s ním o čem hovořit. Kromě jeho vztahu k vodě nebo tipech na zajímavé vrbičkárny, byla řeč také o stavbě lodí a pádel, kterých už má Chobotničák na kontě pěknou řádku, ze dřeva i jiných materiálů.

CHCI ČÍST PÁDLERA!

Líbí se Ti časopis Pádler a chceš ho číst pravidelně? Není nic jednoduššího, než si zřídit jeho předplatné a mít tak jistotu, že vždy ihned po vydání dorazí do Tvojí poštovní schránky. Předplatné stojí pouhých 330 Kč za rok a obsahuje 4 vydání časopisu Pádler včetně poštovného a balného. Pro předplatitele navíc připravujeme zajímavé bonusy!

Časopis Pádler si můžeš přečíst nebo předplatit také v elektronické verzi na Alza.cz.

A nebo jenom zajít na jedno z více než 300 prodejních míst a tam si ho prostě koupit!

EXPEDICE

Do rubriky expedic jsme tentokrát oslovili Jakuba „Kajmana“ Šedivého, který se vloni v září vypravil do Tádžikistánu na řeku Muksu. Jedná se o odlehlou řeku o obrovském průtoku sevřenou do úzkých kaňonů, což dává tušit, že se členové mezinárodního týmu nejednou zapotili. Zejména popis prohlížení a následného splutí peřeje, kterou nelze obnést, je opravdu infarktový.

PRAKTICKÉ RADY

V Pádlerovi nechybí ani tentokrát praktické rady. Na článek o vyhřezlých ploténkách z minulého časopisu navazuje Nina Csonková, která nyní představuje sérii cviků, které jí s jejím problémem pomohly a mohly by být užitečné i pro ostatní vodáky. A opět se pro nás rozepsal taky trenér a instruktor z kajakové školy Padluj.com Šimon Babíček, který tentokrát popisuje nácvik časování klíčových záběrů a volbu správné stopy skrz peřeje.

RECENZE VYBAVENÍ

Ani v počínajícím létě jsme nezaháleli s testováním vybavení a testovali jsme pro vás nejrůznější kousky vodáckého vybavení. Celkem je v tomto Pádlerovi 7 recenzí: sandály TEVA HURRICANE DRIFT, solární panel GOAL ZERO NOMAD 7 PLUS s powerbankou VENTURE 30, turistický debl kajak PRIJON DAYLINER DUO suchý oblek JAMAN RDS-X, plovací vesta HIKO GUARDIAN 2019, filtrační set vody SAWYER a sluneční brýle WILEY X COMPASS.

Doufám, že vám to jako ochutnávka z Pádlera 3/2019 stačí. Pokud ne, tak vězte, že tam toho je ještě mnohem víc a doporučuju vyrazit do nejbližšího vodáckého obchodu nebo trafiky a časopis si pořídit a pak hned vyrazit do našeho e-shopu a tam si ho předplatit, aby vám už nikdy neuniklo to nejlepší vodácké čtení u nás!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: