STAHUJTE ZDARMA: NA VODU! 2020 – letní vodácký průvodce

STAHUJTE ZDARMA: NA VODU! 2020 – letní vodácký průvodce

Každý rok se se začátkem vodácké sezony na internetových diskuzích nebo ve vodáckých skupinách na sociálních sítích objevují dotazy od lidí, kteří vyrážejí NA VODU! poprvé nebo nemají dostatek zkušeností. Je to dobře a jsme za to rádi, protože lepší je se zeptat, než se hořce poučit až na řece, kdy už může být pozdě. A právě pro začínající a méně zkušené vodáky je zdarma připraven letní vodácký průvodce NA VODU!, ve kterém by měli najít odpovědi na své otázky i něco navíc.

PRAKTICKÉ INFORMACE

Nedílnou součástí letního vodáckého průvodce jsou praktické informace. Ty úplně základní krásně sepsal Filip Kolman ve svém textu Jedeme prvně na vodu, co byste doporučili pro rodinu s dětmi? Dozvíte se tady toho opravdu mnoho a zjistíte, jak důležitá je před vodáckou akcí příprava.

Další praktické informace přináší článek Vodácké táboření stručně a přehledně, který pro nás napsal Míla Pražák z vodácké půjčovny Dronte. Míla jezdí na vodu od dětství a má zkušenosti z vodáckých kempů i z táboření s vodáckým oddílem na putovních táborech.

Od českého výrobce vodáckého vybavení – firmy HIKO sport – je připravený text o tom, Jak se správně starat o vodácké vybavení. Ten by měli číst nejen ti, co mají vodáckou výbavu vlastní, ale i ti, kteří si ji vypůjčují, aby nedošlo ke zbytečnému poškození.

Honza „Rotťák“ Rott je v Česku jakýmsi otcem paddleboardingu neboli Stand Up Paddlingu, zkráceně SUP, a právě pro zájemce o tento sport připravil povídání o tom, jaké řeky v Česku jsou pro pádlování ve stoje vhodné a jak by se měl člověk na paddleboardové splutí řeky připravit.

Sérii praktických rad uzavírá šéfredaktor jediného vodáckého časopisu v Česku – Pádler – Petr Snížek, který sepsal několik tipů, jak si užít vodácké léto i přes to, že v posledních létech jsou naše řeky spíš suché. Zjistíte, že to není žádná věda.

TIPY NA ŘEKY

Ve správném vodáckém průvodci nesmí chybět tipy na splutí řek, a proto je v NA VODU! samozřejmě najdete. Konkrétně vám představíme absolutní český vodácké evergreen – Vltavu z Vyššího Brodu do Boršova nad Vltavou, kterou zmapoval a krásně nafotil Honza Hocek. Díky Active Point Děčín se s námi podíváte na řeku, která má vodu, i když už se všude jinde práší za kánoí – Labe z Ústí nad Labem do Bad Schandau.

Doporučíme vám zajímavou možnost nakombinovat vodácký výlet s výletem na koloběžce, prohlídkou úžasných historických památek a návštěvou vinařství. Že nevíte, kde je tohle možné – no přece na Jižní Moravě na Zámecké Dyji, kde lodě i koloběžky půjčuje SUNDISK.

A přidáme i tip na zajímavé zářijové splutí Sázavy, při kterém se můžete svézt na „retro“ lodích a plavbu spojit s návštěvou Vodáckého muzea ve Zruči nad Sázavou.

Prohlédněte si všechny ukázky z NA VODU! 2020…

VELKÝ PŘEHLED VODÁCKÝCH PŮJČOVEN

V závěru vodáckého průvodce najdete ještě velký přehled ověřených vodáckých půjčoven, ve kterém o vodáckých půjčovnách najdete vše potřebné – kontaktní informace, na jakých řekách půjčovna funguje, co všechno nabízí, jak početnou má flotilu, nebo za kolik vám dokáže nabídnout přepravu.

> CHCI NA VODU! 2020 (PDF 7 MB) <

Nyní byste měli být teoreticky dobře připraveni a můžete tedy směle vyrazit na letní vodáckou dovolenou. Užijte si to!

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: