48. ročník Východočeského vodáckého maratonu je úspěšně za námi

48. ročník Východočeského vodáckého maratonu je úspěšně za námi

Východočeský vodácký maraton, neboli zkráceně VVM je originální závod s dlouholetou tradicí, který měl letos již svůj 48. ročník. Závod Prestižáků, jak se závodu původně říkalo, je startován v Týništi nad Orlicí a zakončen na řece Chrudimce v domovském klubu vodáků TJ KVT – Pardubice.

Společné nadšení, motivace, povzbuzování a dobrá nálada. To jsou základní ingredience závodu, který proběhl začátkem září na třech řekách a poté na loděnici Na Vinici.

Prohlédněte si všechny fotografie k článku…

Ani původně avízovaná špatná předpověď počasí vodákům na náladě neubrala. Naopak opět se se sešli v hojném počtu, aby ukázali, co umí.  Ke společné pohodě přispěl i fakt, že se předpověď počasí nevyplnila a pro závodníky byli skoro ideální podmínky. Tedy hodně vody z dešťů předcházející dny a v den klání nepršelo, ale ani nebyla vedra.

A tak panovala dobrá nálada již od samého rána a všichni si společně tento každoroční závod pořádně užili. Což je jeden z hlavních cílů nového organizačního týmu, který se akce před pár lety ujal.

Východočeský Vodácký Maraton 2017

Nový přístup a propagace celého závodu, otevřel tuto tradiční akci také rodinám s dětmi a to především díky zařazení kratších dětských variant závodu na 12 kilometrů. Jako již tradičně v cíli pak na závodníky a příchozí čekal bohatý program zábavy a různého vyžití až do pozdní večerní hodiny.

Východočeský Vodácký Maraton 2017

I nadále však zůstávají hlavní a nejvýznamnější kategorií závodu, kategorie C2 na 60 km, která je tradičním pilířem tohoto závodu a na jejichž základě, tento závod vzniknul a je stavěn.

Východočeský Vodácký Maraton 2017

Vítězi letošního ročníku v kategorii C2 muži se stali Jan Šantora a Jiří Irain, kteří zvládli odjet trať za 5 hodin a 56 minut. V kategorii C2 mix na nejvyšší stupínek na stupních vítězů vystoupali Denisa Bačkovská s Josefem Henšem, v cíli se objevili v čase 7:01. Mezi ženami zvítězily Michaela Šedová s Alexandrou Flaisarovou v čase 7:25.

Východočeský Vodácký Maraton 2017

Děkujeme všem pořadatelům za přiloženou ruku k dílu a také všem sponzorům za hodnotné ceny. Těšíme se na další předjubilejní ročník.

Přidej svou zkušenost nebo doplň informace

Odpovídáte na komentář: